Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

(149) Viikko #17: Kova(hko)

Steenbergin 24h kisan viimeistelyynhän viime viikko täytyy jo laskea. Kuvittelisin näiden viimeisten viikkojen harjoitusten olevan pikemminkin omaa päätä varten kuin kuntoa varten. Kuten usein totean kisan lähestyessä: "Kaikki mikä on voitu jättää tekemättä on jo tekemättä."

Viikosta suunniteltiin tuollainen 130-140 kilometrinen plus muuta liikuntaa, mutta heti alkuviikosta kävi ilmi, etten ollut tarpeeksi palautunut edellisen viikon aikana. Maanantai jäikin lyhyeksi töpöttelylenkiksi ja tiistai oli vapaa. Alla viikon liikunnat.


  • Ma: PK 6K (palauttava)
  • Ti: Lepo
  • Ke: Vetoja 22K, 4K lämppäri + kiihtyvästi 4*3K@4'14''; 4'11''; 4'10''; 4'03'' / 400m kävelypalautuksin + 4K jäähdyttelyä
  • To: PK 21,5K
  • Pe: PK 18K
  • La: Uinti 1,2K;  PK 15,5K
  • Su: VK 27K, 8K lämppäri + ( 6,1K@4'31'' + 1K@4'11'' + 5,1K@4'36+1K@4'15'') + 5K jäähkäriä
Yhteensä pitäisi tulla juoksua noin 110K ja uintia vähän. Liikunta jäi 11,5 tuntiin, joka on vähempi kuin suunnittelin. Kuitenkin mielessä tällä hetkellä yhtenä peikkona jäytää, että ennen kisaa sairastuu tai juoksee itsensä telakalle. Mielummin täysin ehjänä ja vaikka vähän enemmän palautuneena viivalle kuin että olisi mitään mahdollisuutta olla ylikunnossa tai jokin paikka rikki. Viivan on varsin hento, kun lähdetään menemään omille rajoille, että sen ylittämminen tapahtuu helposti vahingossa; ylikunto ja siitä palautuminen kun ei enää tapahdu muutamassa viikossa. Lisäksi liiallinen puristaminen voi saada jonkin paikan hajoamaan. 

Tuon 4*3K tulokset kirjoittelinkin jo menneellä viikolla ja joidenkin sekuntien heittoja noissa vetovauhdeissa näytti olevan, kun kirjoittelin ne muistinvarassa. Mukavaa oli myös huomata, että tuo sunnuntain VK-lenkkillä tuo 13,2K VK-pätkä puolivälin hapotuksesta huolimatta meni alle tuntiin, aika oli 59'50''. Tällä voisi odottaa, että tänään eteen tuleva ennätyskokeilu 13,4K testilenkillä tulee onnistumaan. 

Tämä viikko 18 onkin selkeästi kevyempi, vaikka muutama avainharjoitus mukaan otetaankin. Maanantai olikin jo lepopäivää ja eilen kävin ottamassa palauttavan 10K. Tämä palauttelulenkki antoi ilon aiheita. 9,9K meni aikaan 57'18''  ja keskisyke oli 133. Tuollainen 5'50'' kun tulee olemaan kilometrivauhti Steenbergenin kisan alussa, ja nyt syketaso on tuolla vauhdilla jotakuinkin sama kuin ennen Espoon 24h kisaa silloisella  6'10'' aloitusvauhdilla.

Tänään onkin edessä tuo VK-testilenkki 13,4K:lle. (Tässä linkki edellisiin.) Tavoitteena on kahden minuutin parannus (+/-30 sek). Tämä tarkoittasi loppuajaksi tuollaista 57'30''. Tätä siis lähdetään hakemaan. Kuinka paljon siinä on sitten vauhdillista parannusta, niin en osaa sanoa. Viimeksi juoksin tuon lenkin helmikuun puolessa välissä ja silloinhan oli talvikelit ja Ice Bug Animet jalassa. Pitäisi tieten lähteä hakemaan rohkeampaakin parannusta, mutta olkoot. 

Torstaina ja perjantain kevyttä palauttavaa PK-hölkkää ja lauantaina perinteeksi näköjään muodostuvat 1200 metrin vedot. Tämä toiseksi viimeinen viikko seuraa nyt kolmatta kertaa samaa kaavaa. Viikolla VK-testilenkki ja lauantaina 1200 metrin vetoja. Näin sitä mieli ja kroppa valmistautuu kisaan. Sunnuntaille jääkin perus-PK-töpöttelyä. Koko viikon kilometreiksi suunnittelen tuollaista 70-80K. Niillä pitäisi pärjätä.

(P.S. Lisäys, tekivät jutun Steenbergenin lähestyvästä kisasta http://yle.fi/uutiset/24_tunnin_juoksu_on_jatkuvaa_painia_itsensa_kanssa/6612351


1 kommentti:

  1. Hyvä juttu. Olet kyllä hyvin täsmällinen suunnitelmien toteuttaja. Hyvältä näyttää 24h MM-kisojen ennakkonäkymät!

    VastaaPoista