Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

(149) Testilenkki 13,4K

Himobloggaajaksi sitä näköjään tullaan hiljalleen. Tälle päivälle jo toinen postaus.

Testi käytiin tekemässä ja kyllä kunto näyttäytyi juuri sellaisena kuin odotinkin tulosparannus oli mekoinen, lähes kolme minuuttia. Alla yhteenveto tuloskehityksestä. • 7.11.12 aika 1:02:29
 • 26.12.12 aika 1:01:23 (parannusta 1'06'')
 • 13.2.13 aika 0:59:36 (parannusta 1'47'')
 • 1.5.13 aika 0:56:45 (parannusta 2'51'')
Kilometrille jää aikaa 4'16'', 11 sekuntia pois kilometriltä. Aikas hyvin,  kun vertaa siihen, ettei kolmen tonnin vedot mene 4'03'' vauhtia nopeemmin (tai sitten on niin pehmee mies, ettei vaan vedä nopeemmin). Viimeinen kilometri tuli vedettyä muuten juuri tuolla vauhdilla 4'03'' tänään. 

Tämä luo uskoa vahvasti harjoittelun onnistumiseen ja oikeanlaiseen valmistautumiseen kisaa varten. Testilenkki siis lähes kolme minuuttia nopeammin kuin ennen Espoota vastaavassa vaiheessa. ja lähes viisi minuuttia paremmin kuin ennen Joensuuta. Kyllä nyt hykerryttää. 

Tosin tänään olosuhteet olivat huomattavasti paremmat kuin aiemmin talvella. Keli lämpimämpi, tiet sulat, ei pysähdyksiä (no yksi nopee ja yhdet autot kiersin). Jalassa oli New Balancen kisakengät mallia 1190, hyvä ellei jopa erinomainen tossu. Ainoana miinuksena suht kova sivutuuli mennessä ja vastatuuli ns. takasuoralla, jolloin vauhti tippui väkisinkin. Paluupuolellahan sitten oli kiva myötäinen. 

Nyt sitten hölkkäilyä ja lauantaina 1200:sten kimppuun. Pitäisi tieten ottaa vähän enemmän kesällä lyhyempiäkin vetoja taas, jotta saisi vielä tuota vauhtireserviä lisää.

6 kommenttia:

 1. Mahtava juttu!!! Huikea siivu kerrassaan. Maratonkin tipahtaisi jonnekin 3.10-3.20 välimaastoon. Näin vain sitä tulee kehitystä, vaikka et sinäkään (kuten minäkään) ole enää mikään poikanen. ;) Palkitsevaa!?! Näistä eletään. :=) Hyvä, Marko!!!

  VastaaPoista
 2. Sykedata? Kilometrikohtainen data?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin meni, olen tosi tyytyväinen. Hyvän mielen tekee myös, että oma arvaus meni aika lähelle. Kokeile tätä linkkiä harjoitusdataan. Olisi kiva saada tuo Movescount toimimaan ulkopuolisille. Kerro toimiiko/ei toimi

   http://www.movescount.com/moves/move13175058

   Poista
  2. Näkyy tuo linkki ainakin mulla. Tosiaan tuo km-kohtainen, automaattinen data ehkä ainoa puute tuossa mittarissa. Garminissa se on kyllä hyvä juttu. Mutta paljon mielenkiintoista dataa. Sinulla alkaa ja loppuu tuo lenkki eri paikkaan. Otat vissiin tuossa eka verkkaa alle meno suuntaan?

   Poista
 3. Oli todellakin hyvä veto! Onnittelut!
  Sinulla on muuten kohtalaisen reipas lähestyminen 24h-kisaan. Varmista nyt, että olet sitten todella levännyt, vaikka onhan tässä vielä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi pjh

   Joo vähän se railakkaalta tuntuu itsestäkin, kun lueskelee noita ohjeita, mutta kun tuntuu toimivan, niin ei oikein uskalla jättää poiskaan :O. Toki kilometrit jo vähenee, mutta toisaalta vauhdit tiivistyy. Pitkää lenkkiä ei tälle viikolle enää tule. Ensi viikkohan on pari lyhyttä lenkkiä alkuun pienin reippain pyrähdyksin väliin. 3 totaalista lepopäivää juoksusta tieten tulee, (tai oikeastaan 4 vuorokautta).

   Kiitos kuitenkin varoittelusta, täytyy olla tarkkana tuon levon kanssa ja katsoa, ettei ole yhtään kuormaa lihaksistossa, kun ollaan viivalla.

   Poista