Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

(133) Viikko #18: Ensimmäinen lasketteluviikko kisaan

Viikko takana ja liikuttua tuli melko tarkkaan 70 km. PJH:n neuvon otin tosissani ja pidin kaksi lepopäivää. Avainharjoitukset vedin kyllä sitten täydellä teholla. Pitkää lenkkiä ei viikolle tullutkaan. Alla viikon liikut tiiviissä muodossa.

 • Ma: Lepo
 • Ti: PK-juoksu 10K
 • Ke: VK-lenkki 15,5K, sisällä 13,4K testi, uusi enkka 56'45''
 • To: Lepo
 • Pe: PK-juoksu 15,5K
 • La: kiihtyviä vetoja 2K lämppäriä + 3*400m@4'00''; 3'45''; 3'30'' / 400m hölkkäpalautukset + 4*1200@3'45''; 3'35''; 3'25''; 3'15'' + 1,5K jäähkäriä --> http://www.movescount.com/moves/move13320605 täältä voi käydä katsomassa tarkemmin treeniä.
 • Su: PK-lenkki 18K, kisavauhtinen :D sykekeskiarvo 129!!! Tietää hyvää. 
Kaikkiaan tuli liikuttua vajaa 6:30h. Lisäksi koiran kanssa kävin kävelemässä 1,5h, mutta näitä ei tule laitettua näihin mukaan. Venyttelyt ole pudottanut pois, kuten kahvakuulan yms. Nyt vain lajia!

Kuten kirjoittelinkin (tässä ja tässä) niin uusi ennätys testilenkillä 13,4K meni aikaan 56'45''. Tuli lähes kolmen minuutin aikaparannus. Lauantain 1200m vedotkin menivät ennätysvauhdeilla. Viimeinen veto vauhdilla 3'15'' tuntui aivan liian kevyeltä, se oli vieläpä 5''/km nopeampaa kuin edellinen mattoenkka. Nyt kyllä kävi mielessä, ettei matto ollut kunnossa, sen verran kevyesti meni viimeinen veto. Mutta footpodikin näyttää, että meni se hieman nopeammin. Footpodiin tosin ei kokonaisuudessaa voi enää noissa vauhdeissa luottaa, kun se on viritetty kisavauhteja varten eli yli kaksi minuuttia hitaampiin vauhteihin per kilometri, mutta kyllähän se suuntaa antaa. Kaikesta huolimatta oli vauhti mikä hyvänsä, niin matto ja mies olivat samoja, ja maton mukaan vauhti kovempaa. Kaikesta päätellen lujempaa mentiin kuin ennen Espoota. Nyt siis molemmat testit tällä viikolla ovat huimasti parantuneet ennen Espoota lukemista, joten samoin tein ovat kolotuksetkin kropasta hävinneet, hah-hah. Vaikka jännitys tiivistyy, niin usko tekemiseen kasvaa. 

Myös muut lenkit toimivat ilon lähteenä. Tiistain kymppi ja sunnuntain 18K menivät molemmat kisavauhdeilla ja erittäin maltillisilla sykkeillä. Jos kisatilanteessa pitää nuo sykkeet vielä paikkaansa, niin silloin lähdetään matalemmilla syketasoilla kuin Espoossa. Tosin ennätysparannus vaatii vähän jyrkempää tulokulmaa muihinkin vauhteihin ja kävelypausseihin, joten saa se matalammalta lähteäkin, jotta kestää loppuun saakka. 

Foreca ennustaa tällä hetkellä Steenbergeniin kevyttä sadetta lauantaiksi kello 14 aikohin. Sunnuntainakin näyttää vettä tulevan samoihin aikoihin ennusteen mukaan, mutta sehän ei enää haittaisi. Lämpötilat päivällä noin 18 ja yöllä 7 astetta. Ei aivan ihannekelit. Tuo sade arvelluttaa jalkojen kastumisen takia, sillä kosteat jalat tekevät huomattavasti helpommin rakkoja. Lisäksi täytyy kuivaakin saada ylle, ettei palellu välillä. No, vielä ehtii keli vaihtua pariinkin kertaan. Ulkokisoissa tämän kelin kanssa eläminen ja arpominen ovat yksi osa suoritusta.

Olo tuntuu tällä hetkellä hyvältä. Viikolla oli kaikenlaisia tuntemuksia, kuten tuossa aiemmin kirjoittelinkin. Kuitenkin kunto tuntuu olevan kohdillaan ja ajoitus tuntuu onnistuvan. Nyt vain lepoa ja muutamia lyhyitä teräviä lenkkejä. Maanantaina ajattelin käydä tepastelemassa kympin ja heitän sinne tänne reippaita vetoja. Tiistaina 6K ja väliin 3*500m vetoja reippaalla vauhdilla. Sitten keskiviikkona lähdenkin kohti Hollantia. Ajattelin pitää ke, to ja pe aivan juoksemattomia päiviä. 

5 kommenttia:

 1. Lupaavaltahan nuo viikon treenit vaikuttavat.
  En osannut tulkita movescount-linkkiä, mutta lauantain vedot vaikuttavat todella kovilta!Siis juoksit neljä tonnia, joista viimeinen 3.15 (paitsi, että ne olivat tonnien sijasta 1200m)? Onpa hurjaa menoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mattovauhtejahan nuo ovat ja tarkoittaa, että km-vauhti on 3'15'', eli viimeinen 1200 meni tuollaiseen hieman vajaaseen neljään minuuttiin.

   Kun kävin viime viikolla tekemässä niitä kolmetonnisia radalla, niin ne tuntuivat kovasti raastavimmilta.

   Poista
  2. Ymmärsin kyllä tuon vauhdin. Ei iki-maailmassa onnistuisi minulta tuollainen alle 4min 1200m matolla. Varsinkin, kun on jo kovia vetoja alla.
   Hieno juttu, että vauhdit on kunnossa!

   Poista
 2. Aivan mieletöntä vauhtia oot nuo vedot tehnyt!!! Mitä menisi ulkona nuo 1200m vedot? Upea tilanne MM -kunnon osalta. :) Toivotaan keleiltä parempaa.

  VastaaPoista
 3. Hienolta kuullostaa valmistelut. Jos kerkiät niin laita vähän miten tankkaat. Olisi mielenkiintoista kuulla.

  VastaaPoista