Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

(207) Palauttelua 24h reissulta

Sinällänsähän tällainen palauttelu 24-h kisasta tapahtuu yksinkertaisin ohjein. Älä tee mitään. Hyvin olen tätä neuvoa koko viikon noudattanut, ja perjantaina kävin alle 120 sykkeellä hölkkäilemässä 6K. Vähän jopa venyttelyä olen yrittänyt tehdä.

Alkuviikosta kroppa keräsi nesteet lihaksistoon ja muutaman päivän kuluttua ne poistettiin. Lihasten kipu lähti yllättävästi heti pienenemään ja jo keskiviikkona portaiden kulku ja kävely ylipäätänsä olivat suhteellisen normaalia. Yllätyin kyllä tosissaan tästä. Rakkojen parantuminenkin tapahtuu hyvin ja ne muutamat rakot, joita tuli kisan aikana eivät enää perjantaina estäneet hölkkää.

Palautuminen tällä kertaa tapahtui kaiken kaikkiaan hyvin. Nyt täytyy malttaa vain aloitella hiljakseen treenaaminen, sillä hermosto vaatinee vielä pari viikkoa palautumisaikaa. Näin viisaammat ja kokeneemmat ovat kirjoitelleet. Olen itsekin huomannut, että pitkät kisat vaativat antamaan hermostollekin aikaa palautua rääkistä ja tämä palautuminen on hitainta. Pitäisi joskus oikein ottaa asiakseen paneutua tähänkin seikkaan. En ole vielä vain ehtinyt.

Kisasta jäi myös mieteityttään se seikka, että keskikropan lihakset eivät tällä kertaa väsähtäneet. Kahvakuula ohjelmani kahdesti viikossa on siis purrut suhteellisen hyvin. Tätä pitää jatkaa!

Ensi viikolla otetaan vielä ihan kevyesti hölkkäilyyn palaten. Samalla täytyy alkaa luomaan ohjelmaa kesää varten. Tässä olisi noin kolme kuukautta saada hyvä 100K-kunto Perniön Suomi-juoksua varten. Samallahan sitä tulee harjoiteltua maratonia varten joten yritän kyllä tuossa toukokuun aikana saada juostua maraton-aikaakin hieman paremmaksi. Ei taida kuitenkaan aikataulut antaa periksi hankkia aivan huippuaikaa maratonille, koska kyllä tuo 100K-aika vähän tärkeämpi minulle on.

Tuo Kuopion 6h 11.5. tulee toimimaan ihan turistimatkana ja pitkänä lenkkinä. Vaikka kuinka tekisi mieli juosta 6h kovaa, niin ei tule kyllä olemaan treenien kannalta optimaalista. Täytyy siis alkaa vain asennoitumaan siten, että tuolla käydään hölkkäämässä tuttujen kanssa. Onneksi tuosta naapurista lähtee hölkkäkaveri mukaan, ettei tarvitse yksin ajaa Kuopioon saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti