Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

tiistai 5. maaliskuuta 2013

(205) Treenin pariin paluuta

Viime viikko lepäiltiin laakereilla ja tällä viikolla palataan normaaliruotuun. Mukavasti viikko käynnistyi, sillä maanantaina sai kahvattua ja käytyä tekemässä pienen lenkin (7,5K ja sykkeet edelleen alle 120). Tänään sitten vuorossa uintia ja venyttelyä. Uinti tuntuu kohtuu raskaalta pitkähkön paussin jälkeen, mutta 1500m puikkasin kuitenkin menemään. Kyllä mielessä edelleen siintää elokussa järjestettävä ironman-matka. Neiti-matka (puolimatka siis ;) on jo Joroisille maksettu.

Se antaa tuollainen triathlon harjoittelu kuitenkin tuota aerobista kuntoa kivasti ja pyöräily ja uinti tuo mukavasti variaatiota tuohon jolkkaamiseen. Olen täysin varma siitä, että triathlon-harjoittelu auttaa välttämään suurempia telakoilla oloja. Onhan noita pausseja tullut, mutta syyt ovat kyllä muualla olleet kuin siinä, että olisin juossut jalat alta. 

Lisäksi kahvaamisen aikana eilen tuli mieleen, että tällä kertaa Espoon 24h kisassa keskivartalon lihakset eivät väsähtäneet lainkaan. Muistelen vielä viime vuonnakin ultrien saaneen aikaan sen, että keskivartalo väsähti. Nyt kun olen aloittanut tuon kahvaamisen, niin keskivartalo on kestänyt. Täytyykin tehdä jokin kerta sellainen YouTube-video oikein tuosta omasta kahvakuulaohjelmasta. Se ei vie kuin 20 minuuttia ja tehollista aikaa on noin 10 minuuttia. Liikkeitä löytyy kahdeksan. Voisin ne liikkeet tosiaan filmata ja laittaa tähän blogiin. Jos nyt jotain sattuisi moinen kiinnostamaan. 

Sain tuossa aloitettua seruaavan 205 päivän harjoituksen suunnittelun ja suuret linjat on nyt vedetty, eli kisat ja kovat/kevyet/palauttavat viikot laitettua. Lisäksi seuraava harjoitusjakso (3 viikkoa) on mietittynä. Lähiaikoina tavoittelen viikkoharjoitustuntien nostoa reilusti yli 10 tuntiin. Alkaa taas sitten tuo aerobinen liikunta riittämään siihen, että voi tehoja alkaa nostamaan. Se kuitenkin meikäläisen kroppa vaatii tietynlaisen aerobisen kunnon, että kestää noita kovempia harjoituksia tehdä, mutta niinpä se taitaa olla muillakin. 


3 kommenttia:

 1. Kahvakuula kiinnostaa. En oo vaan saanu alotettua... Tuota oon miettiny, että ehtiikö täyden matkan triathlon kisasta toipua Spartaan kuukaudessa? Kuulostaa kovalta kombinaatiolta, mutta niinhän on kyllä kaverikin.

  Tsemppiä ja malttia treeneihin, vielä!

  T: Mr.maltti, heh, heh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan tuon triathlonin vain aerobisena harjoitteluna. Jalat ei kestä sellaisia juoksumäärän nostoja, mitä haluan tehdä, joten pyöräilyllä voi helposti tuoda viikkoon 4-5 tuntia lisää aerobista harjoittelua. Uinti toimii mukavasti palauttavana. En aio kovin paljoa nostaa viime vuodesta juoksukilometrejä, vaan lisätreeni tulee noissa muissa lajeissa.

   Jokunen vuosi sitten tällä tavalla sai viikkoon jopa 20h liikuntaa, joten kyllä se kroppa sen kestää. Silloin tosin juoksua oli vajaa 10h tuosta. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus juosta 12-14h tuosta.

   Poista
 2. Sun kahvakuulaohjelma kiinnostaa kovasti, koska oon itse koukussa kuulailuun. Itsellä kans sellainen 6-7 liikkeen ohjelma, mutta olisi kiva nähdä mitä ultraaja/triathlonisti tekee kuulan kans. Odotellessa....

  VastaaPoista