Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 31. joulukuuta 2012

(269) Viikko #52: Kova

Yksi kova viikko takana ja toinen vielä edessä. Alla yhteenvetoa

 • MA: 13,5K PK-juoksua
 • TI:  ap - 6K PK-juoksua, ip - 13,5K PK-juoksua
 • KE: ap - 20 min kahvakuulaa, ip - 15,5K, 2K lämppäriä + 13,5K VK-juoksua
 • TO: 13,5K PK-juoksua
 • PE: ap - 20 min kahvakuulaa, ip - 18,5K PK-juoksua
 • LA: 14K, 12 * 400m @ 3'30'' ja 400m hölkkä palautuksin, alkuun ja loppuun 2K verraa, päälle 1,5K uintia
 • SU: 25K pitkis

Kova oli viikko yhteensä 13h liikuntaa, josta juoksua oli 120K, 40min kahvaa ja 1,5K uintia. Pyöräilyä ei tullut lainkaan, mutta oli pirun kylmä viikko, ja ajatus varastossa polkemisesta näillä pakkasilla ei vain houkuta. 

Juoksumäärä yllätti positiivisesti kahdestakin syystä. Ensinnäkin en yrittänyt edes saada kasaan kilometrejä, ne tulivat huomaamatta. Toinen positiivinen yllätys oli, että nuo oli kuitenkin suhteellisen raskaita kilometrejä, koska mukana oli kaksi kovaa harjoitusta ja siitä huolimatta sunnuntain pitkis oli kevyen oloinen. Kyllä nämä vedot ja nopeusharjoittelu ovat purreet aika kivasti lihaan. 

Lauantain 400 metrin vedot olivat myös paljon helpomman tuntuisia. Niitähän on määrällisesti 2 enemmän kuin kolme viikkoa sitten. Yhteensä tuli juostua todella vauhdikkaasti 4800m. Edes viimeiset pari vetoa eivät tuntuneet pahalta ja enemmän olisi mennyt. Onneksi kuitenkin sen verran on viisastunut noista takapakeista, ettei joka harjoituksessa pidäkkään vetää itseään piippuun, vaan aina on pidettävä mielessä tulevien päivien harjoitukset. Tässäkin ehkä yksi syy siihen, että sunnuntain pitkis oli tosi mukava. 

Kuormaa on ollut enemmän tällä viikolla, kuin edellisen harjoitusjakson kovalla kaudella. Ambit on näyttänyt 120 tunnin palautumisaikoja lauantaista lähtien. Tästä kaksi johtopäätelmää. Ensinnäkin Suunnon Ambit ei näytä palautumisaikaa enempää kuin 120h, toinen päätelmä on, että kenties pitäisi nostaa tuota MET-tasoa, jotta saataisiin realistisempia lukuja. Ilmeisesti on tyytyväisenä todettava, että kuntotaso on vain noussut. Ei tuokaan ole realistista, että jatkuvasti pystyy harjoittelemaan suhteellisen hyvin ja kuormataso näyttäisi kuitenkin olevan tapissa. 

Tulevalla viikolla pitää vain yrittää saada tuota liikuntaa edes saman verran kasaan. Alla jotain suunnitelman poikasta

MA: pyörä + juoksu 
TI: kahva + juoksu
KE: uinti + pitkiä vetoja
TO:  pyörä + juoksu
PE: Kahva + juoksu
LA: juoksu + uinti
SU juoksu

Eli yltiöoptimistinen hajatelma, josta tietenkin jää kaksi harjoitusta pois, jotka ovat todennäköisesti yksi pyörä (sillä tänään kävin jo tuon MA pyörän heittään ;) ) ja yksi uinti. Yhteensä kuitenkin pitäisi saada tuo 13-14h kasaan liikuntoa. 

1 kommentti:

 1. Mahtava draivi! Tollaisen viikon jälkeen on eittämättä upea fiilis! Hyvä Marko!!! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2013!!!

  Ps. Tarinasi lähivuosilta oli kyllä lähes pelottavan samankaltainen ;)

  VastaaPoista