Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

torstai 3. tammikuuta 2013

(266) Mielenkiintoinen harjoite

Eilen oli taas pitkiä vetoja ja uudentyyppisellä lähestymistavalla. Alla vedetty ohjelma:


 • 2K lämppäriä
 • 2 * 2400m @ 4'10'' / 2' palautus
 • 2 * 1000m @ 3'45'' / 3' palautus
 • 2* 400m @ 3'30'' / 400m hölkkäpalautus
 • 2* 200m @ 3'30 / 200m hölkkäpalautus
 • 2K jäähdyttelyä
Yhteensä tuosta kasaantui 14,5K juoksua. 

Oli suhteellisen vaativa harjoite ja tuohon alkuun pari melkein kolmen tonnin coopperia pelästytti etukäteen. Tosin matolla kun liikutaan, niin onhan se aina helpompaa. Tonnit oli suhteellisen vaativia, mutta sitten perään vedetyt 400 metriset tuntuivat, vaikkei niitä ollutkaan kuin kaksi. Ja kyllä tämän ohjelman suunnittelijalla oli hyvä haju siitä missä mennään sillä viimeiset 200 metrisetkin vaativat pinnistelyä. 

Luulen, että tämä toi taas mukavasti erilaista harjoitusta kropalle. Sekaisin kaikkea mahdollista, mitä en oikeastaan yleensä tee. 

Olen ollut huomaavinani, että nämä kaksi viimeisintä harjoitusjaksoa ovat olleet varsin hyviä kropalle. Harjoitteet ovat tuntuneet, muttei liiaksi. Ne ovat olleet kivan erilaisia perus-PK-lenkkeilyyn, että kehitystä tapahtuu. Pitkillä ja PK-lenkeillä huomaa jo askeleen hieman keventyneen. 

Tämä ohjelmahan on otettu Danielsin kirjasta ja tähtää 1500/3000m juoksuun. Tiedän, että nuo matkat ovat ylilyhyitä itselle, mutta vauhtia päätin yrittää kehittää tämän vuoden alussa. Tämä on vähän tällainen Marius Bakken -tyyppinen lähestymistapa, että kehitetään ensin vähän vauhtia ja sitten otetaan mukaan matkaa. 

Tämän harjoitusjakson jälkeen taidan siirtyä ottamaan vähän enemmän maraton-tyyppistä harjoittelua ja huomattavasti enemmän määrää, että on vähän uskoa itseensä E24:sta varten. 

1 kommentti:

 1. Jäis kyllä ihtellä tekemättä noilla vauhdeilla. Mutta harjoituksena varmasti aivan a-vot-luokkaa, kun saa ihtelleen sopivat vauhit. Varmasti tuo on matolla helpoin tehä, ja järkevin. Voimaahan nuista tulee myös jalkoihin, jota kautta Pk-hölkkä alkaa mennä keveemmin.

  Kyllä sulla on homma hyvällä mallilla.

  VastaaPoista