Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

(263) Viikko #1: Kova

Eli nyt päätöksessä harjoitusjakson toinen kova viikko ja edessä lepoviikko. Alla viikon liikunnat

 • MA: ap - uinti 2K, pyöräily 15K; ip - PK-juoksu 10K. 
 • TI: ap - PK-juoksu 15,5K; ip - 20 min kahvakuulaa
 • KE: ap - pyöräily 15K; ip - pitkiä vetoja 14,5K, uinti 1,5K
 • TO: PK-juoksu 13,5K
 • PE: ap - PK-juoksu 18K, ip - pyöräilyä 20K, 20 min kahvakuulaa
 • LA: 19,5K vetoja, 1K uintia
 • SU: pitkä lenkki 27K
Yhteensä tuli liikuttua massiiviset 16:40h, josta juoksua 118K, pyöräilyä 50K, uintia kertyi 4,8K ja kahvakuulailtua tuli 40 min. Kyllä nyt passaa lepoviikko aloitellakin. Sunnuntain pitkis alkoi tuntua jaloissa jo 20K jälkeen, mutta hyvin meni loppuun saakka.

Nyt kahdelle viikolle tuli juostua 238K, joka on ihan kohtuullinen määrä. Viimeiselle 30 päivälle näyttää kertyneen noin 400 kilometriä juoksua. Tämän verran kun kuukaudessa saa kerättyä, niin pitäisi riittää Spartaa varten. Laskeskelin mielessäni, että jos saa lähemmäs 5000K juostua vuodessa, niin Spartathlonin läpäisylle pitäisi olla suhteellisen hyvät mahdollisuudet. Tämä tarkoittaa keskimäärin siis 100K viikkoja ja siinähän nyt näyttäisi tuo harjoittelutahti olevan.

Sen verran juoksukunto on noussut, että tuollaiset 120K viikot eivät enää tunnu tuskastuttavan kovilta, vaan tulevat itse asiassa sen suurempia ponnistuksia. Nyt on molemmilla 120K viikoilla ollut muutakin kuormaa päällä ja lisäksi ne ovat olleet myös juoksullisesti raskaita. Molemilta viikoilta löytyy kaksi kovaa vetoharjoitusta sekä hieman vajaan 30K juoksut sunnuntailta.

Nyt sitten lepäilemään ja miettimään, kuinka viimeiset viikot ennen Espoon 24H:ta harjoitellaan. Jotenkin tuntuu, ettei ole mielekästä kovin paljoa noita juoksukilometrejä tuosta nostaa. 140-160K viikot voisivat tieten tehdä seuraavalla jaksolla poikaa, mutta onko niistä vastaavaa hyötyä? Vaikeita kysymyksiä mietittäväksi. 

3 kommenttia:

 1. "Jotenkin tuntuu, ettei ole mielekästä kovin paljoa noita juoksukilometrejä tuosta nostaa. 140-160K viikot voisivat tieten tehdä seuraavalla jaksolla poikaa, mutta onko niistä vastaavaa hyötyä"?

  V: Uskoisin, että on - jos paikat ei ota nokkiinsa, eikä tietysti elimistökään. Oisko sulla jotain lajia, joka sopis sulle lihaksia palauttavana/rentouttavana. Esim. ihte en ois saanu ilman hiihtua tälle viikolle +167km kokoon. Ja tuo lukema tuntuu edelleen aika uskomattomalta. Eli kyllä se ilmeisesti sullaki onnistuu, jos hommat menee putkeen.

  Tsemppiä! Hyvältä näyttää sun reenit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sitä ajattelee, niin kyllähän tieten pieni määrän nosto taitaa olla paikallaan tässä vaiheessa. Eli seuraava kolmeviikkoisjakso voisi olla vähän enemmän juoksua. Sitten jakso ennen E24:ää voisi olla hieman vähempi juoksua, mutta terävemmin. Muistaen kunnon vähentelyn.

   Korvaavina/palauttavina lajeina käytän uintia ja pyöräilyä. Ne on suhteellisen kevyitä ja niitä pystyy tekemään aikas rauhallisesti.

   Poista
 2. Tietystikkään ei kantsi liian lähellä E24h kisaa ottaa enää kovaa/kovia viikkoja. Vaikka se on sulle välietappi niin 24h kisa on kuiten-niin elimistölle sellainen shokki, jotta ainakin yhden 0-viikon saa pitää sen jälkeen ja edeltävästikkin hyvästi lepopäiviä. Miun mielipije.

  VastaaPoista