Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

(291) Viikko #49: Kova

Määräviikko tulla tupsahti. Palautuminen Joensuusta lienee nyt tehtynä, sillä määrää sai ihan kivasti tehtyä. Alla lista:

MA: AP - Kahvakuula, IP - 15,5K PK
TI: AP - 9,5K PK, IP -2,5 Uintia
KE: IP - 13,5K VK-lenkki! Suunnistajien kanssa mentiin.
TO: AP - Kahvakuula, IP - 13,5K PK
PE: IP - 18K PK
LA: IP - 12K 10*400m vetoja, 2,3K uintia
SU: 25K PK

Yhteensä 106K juoksua, 4,8K uintia ja 40 minuuttia kahvakuulaa. Movescountin mukaan viikolle tuli yhteensä 11 liikuntakertaa ja 14 liikuntatuntia.

Kaikkiaan tällainen liikkuminen tässä vaiheessa vetää suhteellisen pehmoiseksi miehen. Keskiviikkona oli pakko jättää suunniteltu pyöräily pois, samoin kuin perjantainakin; tarvitsi lepoa. Torstaikin meni nukkuessa treenien väli. Nyt sunnuntai-iltana Suunto näyttää 74h palautumisajaksi, joka tarkoittaa kolmea vuorokautta! Seuraavan kerran olisi siis palautuneena vasta keskiviikkona??? Otetaan varmuuden vuoksi seuraavat pari päivää kevyemmällä intensiteetillä.

Tyytyväinen olen kuitenkin, että tuollaisen määrän pystyi kasaamana, ja vieläpä sai viikon kovat juoksutreenit vedettyä tosi hyvin läpi. Varsinkin lauantain 10*400m vedot jäivät mieleen. Vauhtihan noissa vedoissa oli 3:30/km eli 400m otti aikaa 1:24. Ensimmäiset kaksi vedin tosin vähän hitaampaa. Hölkkävauhtiahan on saatava ylöspäin, sillä se on aivan liian hidas. Tällaisilla harjoitteilla kait se lähtee sitten nousuun. Toivottavasti.

Ensimmäiset 4 meni vähän jäykästi ja ilmeisesti lämmetessä, mutta vedot 5-9 meni hienosti ja tuntui vain helpottuvan loppua kohden. Viimeisen vedon aikana huomasi, että mitta alkaa tulemaan täyteen ja joutui jo pusertamaan.

Vähän harmittaa sunnuntain lenkin viimeiset 5 kilometriä, jonka aikana vasen pohje jumittui täysin. Teille oli kertynyt lunta ja olivat auraamattomia. Juoksu kävi kovasti pohkeille ja kotona joutui antamaan kylmää, että lähtee oikenemaan. Toivottavasti ei vaikuta ensi viikon treeneihin, ainakaan kovin pitkälle.

Aika rajoilla tässä tieten nyt mennään kunnon kestävyyden kanssa, joten ensi viikolle ei yhtään enempää määrää, vaan yritetään pitää se tässä. Jätetään pyöräilyn haaveilu seuraavaan treenisykliin. Ensi viikon kun jaksaisi mättää, niin tulisi sitten lepoviikko. Seuraavassa suunnitelmaa tulevalle viikolle:

Viikko #50: Kova

MA: kahvakuula, 10K palauttelua (kevyt päivä)
TI: 13K, Uinti (pidetään tämäkin kevyenä päivänä)
KE: 5* 1600m vetoja
TO: kahvakuula, 13K
PE: 18K
LA: 200m ja 400m vetoja, vähän haetaan vauhtia lisää, tunnin uinti palauttelua
SU: 25K

1 kommentti:

  1. Hyvää ja kovaa settiä oot painellu menemään. Kyllä tuo jo työstä käy. :) Kuulostaa äkkiseltään, että oot myös palautunu esim. minua huomattavasti nopeammin. Ei oo vielä vedot käyny mielessä. Ne kyllä tekevät eedwarttia. Kyllä meiän(kin) täytyy saaja tosiaan nopeutta(kin) lisää. Toisaalta lenkkivauhit nousevat näköjään PK-nytkytykselläkin - ainakin vielä tälle vuojelle vielä nousi. Jokainenhan pääsee pätkän (esim. 60m) aika kovaa, mutta pidempään tehtynä tullaan kestävyys kysymysten ääreen.

    Terveyttä ja Tsemppiä! Koitetaan pysyä ehjinä. :)

    VastaaPoista