Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

perjantai 2. elokuuta 2013

(55) Valmistautumista Stockholm Ultraan

Heti tähän alkuun linkki tulosseurantaan. Kisanumeroni on 422.

http://www.stockholmultra.se/Start/index.cfm?Lan_ID=3

Tuohon linkkiinn, kun menee, niin 4. elokuuta vasempaan laitaan pitäisi tulla linkki "Results", josta pääsee katsomaan suoraan tuloksia. Klikkaamaalla sieltä avautuvasta listasta nimeäni näette kierrosajat ja ennustetun loppuajan.

Tämän viikon treeneistäSpartathloniin valmistautumisen viimeiset viikot ovat menossa. Nyt seuraavat neljä viikkoa ovat mielestäni tärkeitä valmistautumisen kannalta. Nyt on menossa ensimmäinen kova viikko ja tavoitteena tuollaiset 150K juoksua. Tällä hetkellä kasassa on

 • 65K pyörää
 • 52K juoksua
 • 40 min kahvaa

Liikuntaa on kertynyt yhteesä 7,5h. Tiistai on ollut jo lepopäivä tällä viikolla ja perjantai ja lauantai jäävät pienelle liikunnalle. Tämä tietenkin sen takia, että sunnuntaina olisi levänneenä Stockholm Ultralla. Tälle viikkolle kertyneekin sitten yhteensä noin 18-19 tuntia liikuntaa ja juoksua tuollainen 150K. Tämä tuntuu hyvälle.

Ensi viikolla pitäisi saada läjään 160K, joten toivottavasti jalat eivät ole liian muusina sunnuntain jäljiltä. Maratonilta palautuminen otti voimille ja vasta eilen torstaina lenkki tuntui menevän ihan OK. Tosin eilenkin vielä reidet olivat kankeat, mutta siitä osa tuli aamun 65K pyörälenkistä.

Stockholm Ultra suunnitelmia


Stockholm Ultran 100k toimii pääasiallisesti treeninä Spartathlonia varten. Tavoitteena on hölkätä matka ns. Sparta-vauhtia, eli vauhtia, mitä Spartathlonissa tulee mennä, jottei raatobussi korjaa kyytiin. Vauhti tulee vähintäänkin olla seuraava:
 • 42,2K aikaan 4:20 (eroa raatobussiin 25 min.)
 • 80K aikaan 8:45 (eroa raatobussiin 45 min.)
 • 100K aikaan 11:25 (eroa raatobussiin 60 min.)
Eli tavoitteena saada ensimmääisen 100K aikana eroa raatobussiin tunnin verran. Täytyy vielä keskustella kokeneempien kanssa tuosta tavoitteesta, mutta nyt tuntuu hyvältä.

Lähden kisaan sykkeitä seuraten ja pyrin pitämään ne alussa alle 140 biitin. Jos tällä tulee riittävä vauhti edellä kuvattuun aikatauluun, niin sitten pidän vauhdin siinä. Ellei vauhti riitä, niin sitten annan myöten sykerajoista. Jos vauhti on suurempi, niin annan mennä sitä vauhtia, mitä 140 biittiä sallii. Maratonin jälkeen saavat sykkeet nousta 150-155 välille, jossa yritän pitää ne sitten loppuun saakka, jos siis vauhti riittää.

Kävelytaukoa otan minuutin tai pari jokaisella juottopisteellä ja tämä tarkoittaa suurinpiirtein kävelyä noin 15 minuutin välein. Kierrokselle tulee todennäköisesti menemään aikaa näillä vauhdeilla 53 minuuttia. Toivon tietysti, että vauhti olisi 140 sykkeillä nopeampi kuin tuo Spartan aikataulu.

Tämän kummepia suunnitelmia en ajatellut kisaa varten tehdä. Paitsi, että pyrin nauttimaan järjestäjien pöydästä mahdollisimman paljon!

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä kisaan! Vaikuttaa hyvältä suunnitelmalta ja palvelee varmasti Spartathlon-harjoittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja näyttää olosuhteet senkkuin vain kreikkalaistuvan hellettä saatiin.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää aikataulu. Tunnin ero raatobussiin on hyvä tavoite Kreikassa, sen jälkeen voi hölkytellä rennommin kun ei bussi ahista niin pahasti... Tsemppiä Tukholmaan!

  t. corner

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän tasaisella ja "alilämmössä" tuo tunti on helpommin otettavissa, ajattele jos ei saisi edes täällä!!!

   Poista
  2. Jahas, sä sitten jätit raatobussin 2½ tunnin päähän. Mutta minkäs sille mahtaa jos kunto on kova. Onnittelut tästä ja menestystä Kreikka-kunnon viimeistelyyn!

   Poista
 3. Onnittelut ilmeisen mallikkaasti sujuneesta isosta testistä! Nyt kennot täyteen ja tuntosarvet koholla ens viikkoon! Hyvä, Marko!

  VastaaPoista