Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

lauantai 31. elokuuta 2013

(27) Väliaika tietoja toipumisesta

Perjantain koelenkki meni täysin kivuttomasti. 4/1 min. kävely/juoksu meni kevyesti, eikä mitään tuntemuksia. Tästä intoutuneena lätkäisinkin sitten numerolapun rintaan tänään lauantaina. Osallistuin Kokkolan Venetsialaisten kuntokymppiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisin järkeni menettänyt, ehei!

Otin alusta lähtien rytmitykseksi 3/2 eli kävelin kolme minuuttia ja juoksin kaksi minuuttia. Kaikkiaan lenkille kertyi juoksuaikaa 30 minuuttia. Hyvin meni! (Paitsi tieten joidenkin mielestä varsinaista NR-meininkiä! Sisäpiiri juttu.) Pientä lihasjäykkyyttä tuntui, muttei mitään pahaa. Juoksemattomuuden aihteuttamaa jäykkyyttä oli, mutta askel parani ja keveni koko ajan lenkin kuluessa.

Hyvästä lenkistä intoutuneena kävin tekemässä tunnin verran vesijuoksua päälle. Huomiseksi suunnitellun parin tunnin vesijuoksun taidankin palkkioksi korvata jollain muulla liikunnalla, ehkä pienellä juoksulla, hip-hei.

Hoitoa jatketaan nyt viisampien ja kokeneempien ohjeiden mukaan. Hiljalleen yritän aloitella hidasvauhtisia juoksulenkkejä pituudeltaan tuollaista viiden kilometrin luokkaa. Yritetään totuttaa jalat juoksuun. Jos ja kun alkaa kestämään niin vauhteja voi hinata tuonne aina 4'30'' vauhtiin saakka. Kun tuntuu, että 5K menee kevyesti, niin voi yrittää vaikka juosta aamuin illoin tuon 5K. Tällä kaavalla nyt lähdetään ensi viikkoa eteenpäin. Katsotaan sitten loppuviikosta miten kuntoutuminen etenee.

Hyvältä näyttää ja vaikuttaa, kunhan ei vain pilaisi liialla innokkuudella.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä kuulosta ja paraneminen etenee. Minulla samankaltaista harjoittelua säären rasitusmurtuman jälkeen. Nyt menee jo 7.5km ja välillä pyöräilyä, punttia, vesijuoksua yms. Juurikin että pää pysyy kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaina vähän oireili, joten jätin treenit välistä. Tämä viikko mennään vielä kevyemmin ja jätin jo maanantain välistä. Tänään taas kivuton, joten ajattelin tuollaisen 5K käydä hölkkä-käveleen.

   Poista
 2. Maltti on todellakin valttia. Tässä ajassa ei kunto enää hirveästi ehdi koheta mutta mahdollisuudet juoksuun voi tuhota kipeyttämällä paikat uudestaan.

  Itselläni mättöviikko tarkoitti viime viikolla 50 kilometriä kuuteen päivään ja sen jälkeen vasen jalka on kipuillut oudosti, lähdenkin nyt liikkeelle yhden tai kahden kilometrin hitailla hölkkälenkeillä tunnustellen ja nostan määrää tavalliselle tasolle vasta kun tuntuu normaalilta. Onneksi ei tarvitse kiireellä rakentaa jotain huippukuntoa vaan voi edetä tasaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun malttaisi :) Tuota itsekin pelkään, että tuhoaa kaikki mahdollisuudet, joten kaikki fokusoidaan nyt vain palautteluun ja juoksutuntuman kohentamiseen. TÄllä viikolla mennään tosi vähillä harjotiuksilla ja kilometreillä. Vielä on vajaa neljä viikkoa aikaa ja kyllä nyt olo on sellainen, että täyden yrityksen pystyy Kreikassa antamaan. Toivottavasti näin säilyy.

   Poista