Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

perjantai 9. elokuuta 2013

(49) Viikko #31: Kova 1

Viime viikko olikin sitten kova viikko. Kovuutta erityisesti lisäsi edellisen viikon kova maraton Pietarsaaressa, joten aika lujilla kroppa kävi. Alla yhteenveto liikunnasta

 • Juoksua 163,3K, joka on muuten ennätysviikko! (800 metriä enemmän kuin viikolla 15)
 • Pyöräilyä 65K
Ja siihen ne liikunnat jäivätkin. Kahvakuulaa en uskaltanut ottaa, koska paikat tuntuivat olevan tarpeeksi jumissa muutenkin. Yhteensä liikuntaan kului aikaa 18h42min. Ihan kiitettävästi.

Kohokohtahan viikolla oli leppoisa Stockholm Ultra, jossa juoksin 100K, siitähän olikin jo raportti. 

Tällä viikolla olen potenut lähinnä jäykkiä lihaksia. Mitään kummoisia treenejä ei ole saanut aikaiseksi. Maanantai - keskiviikko olivat PK-mätkyttelyä yhteensä 43K. Torstaina harjoittelin mäkijuoksua. Lämppäriksi juoksin paikalliselle urheilutalolle 11K, sitten matolla 7K seuraavasti
 • 3 minuuttia 3 astetta @ 10,0 km/h
 • 3 minuuttia 4 astetta @ 9,7 km/h
 • 5 minuuttia 5 astetta @ 9,2 km/h
 • 3 minuuttia 6 astetta @ 8,9 km/h
 • 5 minuuttia 7 astetta @ 8,4 km/h (1 min. kävelyä loppuun)
 • 3 minuuttia 8 astetta @ 8,1 km/h 
 • 5 minuuttia 9 astetta @ 7,6 km/h (1 min. kävelyä loppuun)
 • 3 minuuttia 10 astetta @ 7,3 km/h
 • 5 minuuttia 9 astetta @ 7,6 km/h (1 min. kävelyä alkuun)
 • 5 minuuttia 7 astetta @ 8,4 km/h (1 min. kävelyä alkuun)
 • 5 minuuttia 5 astetta @ 9,2 km/h 
 • 5 minuuttia 3 astetta @ 10,0 km/h 
Tuosta kertyy aika tarkkaan se 7K juoksua ja aikaa kuluu tasan 50 minuuttia. Hyvä harjoitus. 

Koko viikon olen tapellut vähän polven kanssa ja siitä johtuen tänään perjantaina pidänkin lepopäivän. Viikonlopun aikana koitan juosta 40-50 kilometriä, jos vain paikat kestää. Tasan 7 viikkkoa Spartathloniin, joten olisi kurja tässä vaiheessa saada itsensä telakalle kunnolla.  

7 kommenttia:

 1. Teetpä kovaa mäkitreeniä. Minulle on jäänyt lukemisista käsitys, että mäkinen osuus Spartathlonissa olisi kuitenkin varsin lyhyt? En tiedä mikä ongelma sinulla on polvessa, mutta minulla on parhaillaan polvikipu, joka ärtyy nimenomaan mäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon nousua Spartan reissuun tulee. Pitkiä hivuttavia nousja niin alussa kuin lopussa. Vesijättömaan mies joutuu näitäkin vähän treenaamaan, ettei tule liian raskaiksi.

   Polvessa tai oikeastaan koko ala sääressä hermokiputyyppistä. Luulen sen olevan lihaskireyttä ja ensi viikon lepoviikko hierontasessioineen pitäisi auttaa asiaa. Toivotavasti!

   Poista
 2. Tsemppiä kovasti, Marko! Äärirajoilla, kun treenaa, joutuu aika usein katsomaan peiliin, ja kysymään itseltään: -"Mennäänkö/mentiinkö yli?". Ainakin itse olen ollut viimeisen kk:n aivan siinä rajoilla. Mutta itsehän me tiemme valitsemme ja vastuun kannamme, heh :) Koitetaanpa pysyä koossa! Ps.Hieno raasto harjoitus to:na sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri. Taitaa kuitenkin olla, että kun mieleen herää kysymys, että mennäänkö yli, niin silloin jo ollaan menty yli ja pitäisi malttaa levätä. Ainoa vain on, ettei malta (uskalla?). Perhana, kun pitää olla vaikeaa. :D

   Poista
  2. Vierumäen jälkeen pidän 15 juoksutonta päivää. Uskon, että se tekee VAIN ja ainoastaan hyvää. Sen sijaan jotain pyöräilyä ja käveleskelyä saatan toisella viikolla kisan jälkeen harrastaa... ehkä koitan päästä 25m uimallakin - hukkumatta! :)

   Poista
  3. Polvi/säärikipuilu taitaa johtua vain huoltamattomista lihaksista, näin uskottelen itselleni ja näin toivon.

   Hurjasti tsemiä sinnekin viimeistelyyn!!!

   Poista
  4. Tack! Tänään sain valmiiksi "neste -ja ravintosuunnitelman". :) Vielä täytyy puntaroida lähempänä "tavoitesuunnitelmaa" ;)Ps. ISOT tsempit polven kanssa!!!

   Poista