Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 26. elokuuta 2013

(32) Viikko #34: Kuntoutumista

(Heti alkuun huomautus: Kokkola-lehdessä oli juttu, tällä kertaa harjoittelun jaksottamisesta. Teksti on täällä.)

Ei lähtenyt juoksu toimimaan, joten ei hirveästi viitsinyt täälläkään purkautua. Viikon saldoksi jäi liikuntaa 9h15min (pyöräily 2:55, kävely 4:00, vesijuoksu 2:00, kahvakuula 20 min). Lihashuoltoa tuli tehtyä 2h30min, joista venyttelyä 1:30 ja hieronta 1h. Kaikkiaan siis ruumiinkulttuuria tuli harrastettua 11h45min. Kuntoutuvalle potilaalle ihan OK, mutta ei oikein juosta voinut.

Viikon kuluessa kyllä huomasi, että kivut säären tietämillä vähenevät ja ihan kevyt hölkkä ei juurikaan sattunut. Kuitenkin, kun intouduin muutamia hölkkäaskelia kävelyn lomassa ottamaan, niin sääri siitä ärtyi lisää.

Kipu tuntuu nyt paikallistuvan säären ulkosyrjälle ja tuntuisi olevan sellaista ärsyttävää jomotuksen tyyppistä kipua. Kipu tuntuu lihaksessa, mikä tieten on positiivinen uutinen. Käsitykseni mukaan pehmytkudos kuntoutuu kuitenkin. Kävellessä, pyöräillessä tai portaita kiivetessä kipua ei tunnu, mutta juoksuaskeleen isku ja varsinkin ponnistusvaihe ärsyttävät säären ulkosyrjää.

Tällä viikolla jatketaan juoksuttomalla linjalla, käydään hierojalla ja käyn myös fysioterapeutilla.

Tulevan viikon #35 ohjelma

 • Fysioterapeutti & hieronta 1:15h
 • vesijuoksu 2h, kahvakuula, venyttely
 • vesijuoksu 1h, pyöräilyä 1h, venyttely
 • vesijuoksu 2h, kahvakuula, venyttely
 • pyöräily, kahvakuula, venyttely
 •  vesijuoksu 1h, pyöräily 2h, venyttely
 • vesijuoksu 2h, venyttely

Noin 12h liikuntamäärää lähden hakemaan ja lihashuoltoon yritetään sijoittaa noin 3h. 

5 kommenttia:

 1. Onko sinulla venyttelyyn joku tietty ohjelma/liikesarja? Aika paljon saat aikaa siihen kulumaan;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. viime viikolla 5*noin 20 min. Aika vakiokamaa vedän eli muutamat venytykset etureisille, takareisille, pohkeille ja ITB-jänteelle sekä etusäären venytys. Kyllähän tuohon aikaa tuhottamasti menee yhtä venytystä kun tekee 2*30-40 sek ja liikkeitä on yhteensä se 9-10 ja se kertaa molemmat jalat, niin kauppatieteilijän matikalla siitä tulee 2 jalkaa * 10 liikettä * 2 kertaa * 30 sekunttia = 20 minuuttia.

   Vitsi, nyt vasta vastatessa huomasin jälleen kerran, että tällainen kylmä matikka on vain rautaista monestikin. Tuostahan tuo aika tulee suhteellisen tarkasti.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tämä oli tuo Petrin vastaus, siirsin oikeaan paikkaan.

   Poista
 3. Sinnikkäästi olet jaksanut esim. vesijuoksua. Nostan hattua. Olet huippu-urheilija asenteeltaankin. Itse venyttelen 15-90min/päivä, käytännössä joka päivä. Vähäs sellainen tapa. Istun usein olkkarin lattialla ja huomaamatta venyttelen. :)

  VastaaPoista