Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

(71) Toisen määräviikon tuntemuksia

Kyllä tuli tiukkaa settiä itselle suunniteltua. Hieman jouduin suunnitelmista poikkeamaan tämän keskiviikon kuskausreissun takia ja kävin eilen tiistaina tekemässä matolla mäkitreenin, ja tänään on edessä tuo VK-lenkki.

Maanantain PK-lenkki tuntui varsin raskaalta jo ja vedinkin sen reilusti palauttavana ja keskisyke oli 121; tuli myös otettua kävelyä väliin. Loppuun otin kuitenkin viisi mäkivetoa. Tiistain mattomäkitreeni olikin jo väsynyttä menoa alussa. Juoksin lämmittelyksi vajaan kympin ja sitten matolle tekemään seuraava treeni:

  • 3 astetta 3 min @ 10 km/h
  • 4 astetta 3 min @ 9,7 km/h
  • 5 astetta 5 min @ 9,2 km/h
  • 6 astetta 3 min @ 8,9 km/h
  • 7 astetta 5 min @ 8,4 km/h (minuutti kävelyä loppuun)
  • 8 astetta 3 min @ 8,1 km/h
  • 7 astetta 5 min @ 8,4 km/h (minuutti kävelyä alkuun)
  • 5 astetta 5 min @ 9,2 km/h
  • 3 astetta 5 min @ 10 km/h
Yhteensä tuosta kertyy 37 minuuttia treeniä ja matkaa kertyy 5K. Tämän jälkeen olo olikin vähän reippaampi. Lopuksi hölkkäsin suorinta tietä kotia paikalliselta urheilutalolta. Matkaa kertyi yhteensä 19K. Hyvä treeni, mutta veti jalat vain aika löysäksi. Nyt keskiviikkoaamuna huomaa, että jopa pientä lihasjäykkyyttä ja -kipuakin löytyy. Harvoin juoksutreenit enää saa lihaksia kipeäksi, mutta nyt vähän siltä tuntuu. Mukava huomata, että harjoitus tehoaa!

Eilen tiistaina tuli myös tehtyä ensimmäinen avovesiuinti kahteen vuoteen märkäpuku päällä. Onneksi tuli tehtyä, sillä nyt ei jännitä enää läheskään yhtä paljoa veteen meno Joroisilla. Kyllähän se tuollainen märkäpuku niin paljon kelluttaa, ettei se päällä nyt hukkua onneksi voi. 

Paikallisella louhoksella uimme tuollaiset 1300 metriä. Aikaa kului reippaasti, taisi mennä noin 40 minuuttia, mutta emme pitäneet kiirettä. Vesi oli tällä kertaa lämpimämpää kuin ilma, joten kiirettä vedestä ei ollut pois. 

Tänään olisikin sitten ohjelmassa Power Parkin läheisyydessä vetää VK-lenkki: 3K lämppäriä + 5K@4'10'' + 12K@5'10'' + 5K@4'10 + 3K verryttelyä loppuun. Yhteensä tuossa tulee olemaan reippaan oloinen lenkki, eli yhteensä 28K. Jälleen kerran sen verran ikävän harjoituksen olen suunnitellut, että saa nähdä pystyykö noita vitosia tuota vauhtia kirmaamaan. 

Toisena harjoitteena käyn ulkoiluttamassa kisapyörää 40-50K kevyesti pyöritellen, jotta jalat palautuvat tuosta edellisestä VK-lenkistä. 

Huomenna kuullostellaan tarkoin elimistön tuntemuksia, sillä vähän tuntuu, että ylimääräinen lepopäivä voisi olla paikallaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti