Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 14. lokakuuta 2013

Riviin järjesty!

Eli nyt on kaksi viikkoa rötvätty ja annettu kropalle mitä se on ikinä halunut. Paljon on kulunut kaikkia herkkuja, olen surutta ostanut mitä kaupan kassalla on silmiin sattunut. Kahteen viikkoon tuli tehtyä kaksi lyhyttä kävelyä ja yksi venyttely. Ei siis juuri mitään. Ei kyllä ollut tarkoituskaan, vaan mahdollisimman paljon lepoa olen yrittänyt saada. Nyt alkaa olemaan lihaksisto hiljalleen sillä lailla palautunut, ettei kipuja ja suurempia jumeja ole. Onhan paikat edelleen syväjumissa ja ne täytyy saada auki ennen kuin potkaisee seruaavan harjoittelukauden käyntiin.

Nyt aloitetaan sitten taas parempi ja urheilijamaisempi elämä. Seuraavan kahden viikon aikana palataan hiljalleen harjoittelurutiineihin, mutta kuitenkin siten, että tulevat viikot ovat pikemminkin aktiivista palautumista kuin harjoittelua. Ohjelmaan otetaan kevyttä liikuntaa (pyörä, kävely, uinti), venyttelyä sekä hierontaa. Lisäksi alan hiljalleen kehon painolla tekemään voimaharjoittelua, jotta muutaman viikon päästä voisi ottaa kahvakuulan käteen.

Tulevien parin viikon ohjelma suurin piirtein seuraava. Kevyt liikunta on siis pyörä, kävely tai uinti, jumppa tarkoittaa kropalla tehtävää voimaharjoittelua.


 • ma: hieronta, kevyttä liikuntaa, venyttely
 • ti: jumpaa, kevyttä liikuntaa
 • ke: venyttely, kevyttä liikuntaa
 • to: kevyttä liikuntaa, jumpaa
 • pe: kevyttä liikuntaa, venyttely
 • la: WiHan-kilometrit / Tampere, huoltajana
 • su: kevyttä liikuntaa

Tuolla kaavalla muutama viikko. Tavoitteena tosiaan saada lihaksisto liikkumaan ja palautumaan aktiivisesti. Kevyellä liikunnalla saa veret kiertämään. Toinen tavoite on paluu harjoittelurutiineihin, jotta tulee ne lenkkarit vedettyä jalkaan ja lähdettyä liikkeelle.


Kolmas, mitä pitää nyt alkaa katsomaan on tuo syöminen. Ikävä kyllä ei taida sellaista määrää liikuntaa olla, joka antaisi minulle luvan syödä mitä haluan. Enemmän menisi kalorteita kuin saan koskaan kulutettua. Joten pitää myös alkaa kiinnittämään huomiota ravinnon laatuun, määrään ja ajoitukseen.

2 kommenttia:

 1. Hienosti olet jaksanut ja edelleen suunnitelma tulevasta kuulostaa viisaalta mieheltä. Hieno ratkaisu myös toimia Wihalla huoltajana. Onneksi jätit "kevyen" maratonajatuksen pois. :) Hyvää palautumista sinulla. Hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti. Kyllä ei ole puhettakaan, että näillä jaloilla vielä juostaisiin tai hölkättäisiin. Kyllä kävely riittää. Vasen pakara edelleen jumissa, mutta on jo aikas hyvä, ei kuitenkaan juoksukuntoinen. Noh, muutama viikko vielä ylimenokautta.

   Poista