Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 23. syyskuuta 2013

(4) Viimeisen viikon valmisteluja

Viimeinen viikko valmistautumissessa. Seuraavat asiat täytyy vain aina muistaa tehdä ennen ultraa. Osa tosin täytyy näistä aloittaa useita viikkoja ennen kisaa.

Ensimmäisenä täytyy aloittaa jalkojen hoito. Säännöllinen jalkojen raspaus ja rasvaus kuuluu oleellisenan osana ultrajuoksua. Jalkoja täytyy vain hoitaa hyvin. Viimeisen kuukauden aikana jalkoja sekä kaikkia paikkoja, jotka hinkkaavat, täytyy alkaa rasvata kerran pari päivässä. Jalkojen rasvaus lopetetaan 3-4 päivää ennen kisaa, ettei jalat ole liian rasvaiset. Muita hinkkaavia paikkoja voi rasvata ihan kisaan saakka.

Jotkut rasvaavat jalat kisaankin, joten he varmaan jatkavat rasvausta loppuun saakka. Itse en rasvaa. Itse olen teippikoulukunnan jäseniä (kolmas on nahkan paksuunnuttajat). Vähän Mullerin Stickumia alle ja päälle kinesioteippi niin pysyy. Kantapäät ja päkitä saa teippauskohtelun.

Kynnet pitää jaloista leikata noin viikkoa ennen. Itse leikkaan suhteellisen suoraksi, jotteivat nirhaa viereisiä varpaita eivätkä kaivaudu varpaaseen. Viikkoa ennen leikkaaminen myös takaa sen, ettei kynnet ole enää teräviä.

Itse aloitan myös kasvispitoisen ruuan syönnin viisi päivää ennen kisaa. Tämä yksinertaisesti siitä syystä, että liha matkustaa kehon läpi viisi päivää. Maanantaina syöty pihvi poistuu kierrosta vasta perjantaina. Joten sunnuntaina oli viimeinen liha-ateria. Kasvisdietti ei ole mitenkään tiukka, jätän vain lihan pois. Kaloreita en kuitenkaan ravinnosta sen enempiä vähennä.

Tällä kertaa uusi juttu on punajuurimehun juominen viitenä päivänä ennen kisaa. Tutkimusten mukaan punajuurimehun pitäisi olla todellita täsmälääkettä kestävyysurheilijoille.

Näillä sitä pitäisi saada hapenottokykyä ylös. Yksi pullo juotu,
neljä jäljellä.


1 kommentti:

  1. Melkoiset drop bag-talkoot! Hienoa seurata valmistautumista tällaiseen koitokseen, ultrajuoksussa varmasti 1/3 onnistumisesta tehdään etukäteisvalmisteluilla, miettimällä sopivaa aikataulua kisaan jne. 1/3 on sitten jalkojen kestäminen ja 1/3 pään kestävyys - ja tietysti sillä vatsallakin on iso osuus.

    Turvallista matkaa lähtöviivalle ja sen jälkeen niin kevyitä kilometrejä kuin se tuollaisessa kilpailussa on mahdollista!

    VastaaPoista