Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

torstai 5. syyskuuta 2013

(21) Ortopedin juttusilla

Lähdin ortopedin juttusilla sellaisin olettamuksin, että tulisi diagnoosi vain lihasväsymyksestä, joka menee levolla ja jollakin ihmelääkkeellä ohi. Menin sanattomaksi, kun pöydälle palautettiin epäilys rasitusmurtumasta. Saman tien röntgeniin ja aika magneettikuvaukseen.

Röntgenin tulokset tulivat samoin tein ja niin paha rasitusmurtuma ei ollut, että olisi röntgenissä näkynyt, eli kuvaustulos oli "Puhdas". Olen nyt sitten siis todistettavasti "Puhdas" urheilija, minulla on tästä lääkärin lausunto. Samalla, kun sain palautetta kuvasta, niin kysyin kuinka magneettikuvauksen kanssa edetään. Maanantaina kuvaus, keskiviikkona lääkäri pakeille. Kuvista kuulemma voidaan antaa lopullinen tuomio. Ensi keskiviikkona sitten siis ratkeaa tämän vuoden projektin kohtalo osittain, eli onko se DNS (did not start) vai pääsekö kokeilemaan josko tulos voisi olla edes DNF (did not finnish). Jos on rasitusmurtuma, niin se on täyslepoa 6-8 viikkoa ja Spartathlonin osalta DNS.

Eivät olleet uutiset sellaisia mitä tahdoin. Nyt sitten pitää odotella keskiviikkoon saakka lopullista tietoa.

Korvaavaksi harjoitteluksi ei käy rasitusmurtuman tapauksessa pyöräily tai cross-traineri eikä edes uinti kunnon potkuin. Uintia voi harrastaa, jos jaloilla ei potki.

Onneksi vesijuoksua pystyy tekemään. (Ei voi olla totta!)

8 kommenttia:

 1. Toivotaan parasta!
  En ymmärtänyt mistä tuo rasitusmurtumaepäily tuli, kun kerran röntgen on OK ja magneettia ei vielä ole. Sinun aiempien raporttiesi perusteella rasitusmurtuma olisi aika raju yllätys. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä yllätys itsellekin. Epäilys tuli lääkärillä ilmeisesti kertomukseni perusteella. Tutkimuksissa ei tullut mitään esiin. Voi olla, että tässä poissuljetaan tuolla magneetilla tuo rasitusmurtumaepäily. Sitten ei oikein enää jää jäljelle kuin lihasjumi.

   Toivon totisesti, ettei tässä ole muuta kuin lääkärin varovaisuutta ja haluaa poissulkea tuon pahimman vaihtoehdon.

   Poista
 2. On kyllä kriittiset tilanteet. Täytyy todella toivoa parasta. Tavis rtg:ssä ei kyllä näy kuin selvät murtumat, mutta esim. hiusmurtumat näkyvät lähes poikkeuksetta vain magneettikuvista.

  Tsemppiä valtavasti. Tässä menee kohta ite kukin sanattomaksi. On niin sitkiä geissi että.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä on, on sitä ylä- ja alamäkeä kyllä riitävästi. Kyllä täällä ollaan sääri- ja pohjeluuki ristissä toivomassa, ettei olisi hiusmurtumia.

   Poista
 3. Toivottavasti ja luultavasti ei ole rasitusmurtuma. Mulla näkyi rasitusmurtuma rtg:ssä. Ainut on, jos se on sellaisessa paikassa että jokin peittää kohdan. Sääressä kun on ne kaksi luuta. Magneetissa se selviää. Pidetään varpaat ja peukut ja kaikki pystyssä, että tulos olisi sun kannalta positiivinen. Itse olen juurikin päässyt taas vauhtiin oman rasitusmurtumani jälkeen.
  Peukkuja ja tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tuosta sananonnasta ettei luultavasti ole, näin toivotaan :D

   Poista
 4. Toivotaan että magneettikuvakin on "puhdas", ja pääset lähtemään reissuun! Sulla on niin hyvä pohja nyt että korviketreenitkin voivat riittää yllättävän pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämä viikko meni nyt sitten lepäillessä. ti/ke kevyt hölkkä nyt huomenna su vesijuoksua muutama tunti. Ensi viikolla täysi satsi liikuntaa vesihölkän muodossa ja toivottavasti ke pääsee "on the road"

   Poista