Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

torstai 12. syyskuuta 2013

(15) Spartathlon, Here I Come!

Näin se on; Kreikan Jumalat lähettivät seireeninsä lauleskelemaan juron pohjoisen pojan korvaan ja kertomaan, että nyt kannattaa harjoitella vähän lisää, kun niin hyvin menee. Pirulaiset saivat minut ylitekemään. Näin viekkaasti yritettiin saada minut DNS:ään. Vaan eipä onnistunut. Nyt on paikat kunnossa ja lääkärin tarkastamat ja juoksemaan pääsee taas.

Vitonen tehtiin aamulla. Nyt levähdellään ja huomenna jatketaan.

Käyn vähän läpi ortopedillä käyntiä seuraavaksi.

Lausunnon mukaan mitään ei oikeastaan löytynyt. Nyt kuitenkin voitiin poissulkea vakavat sairaudet tai poikkeamat jalassa, ja etteivät mitkään tuollaiset asiat ole kivun taustalla. Helpotushan tämäkin, mutta kaikkiaan tämän tiedon saaminen maksoi 790€. Oikeasti olen sitä mieltä, että vieläkin tästä tiedosta tuon maksaisin. Perkeeleellisen kallistahan tuo on, mutta kuitenkin.

Seuraavan lausunnon kuvista sain "Minkäänlaista luuödeemaa kuvatulla alueella ei tule esille. Cortex on kauttaaltaan säännöllinen. Ei periostin paksunnosta tai luun ympäristöön painottuvaa ödeemaa. Ei siis viitettä rasitusosteopatiasta. Tämän sijaan gastrocnemiuksen lateraalipään alaosassa nähdään vähäistä ödemaattisuutta lihaksen alueella, olisko kuitenkin pieni lihasrevähtymä taustalla, selvää lihassyiden katkeamista näissä sarjoissa ei tule esille vaan lödyös jää lihaksen epäspesifin ödeeman tasolle."

Ortopedin kanssa käytiin läpi compartment sndr asiaa. (Suomennos: lihasaitio-oireyhtymä)

Jatkossa:
1. Rasitus oireen mukaan
2. Hyvä lihashuolto, ventyttely, hieronta.

Lopullinen diagnoosi M79.9 Alaraajakipu (yleinen "kaatopaikkaluokka", kun muuta tarkeempaa ei löydy)

Alla muutama kuva.


Kuva 1. Tuossa vasemmassa reunassa tuo vaaleampi alue vihjaa epämääräiseen ödeemaan. 


Kuva 2. Tuossa keskellä tuo vaalea alue ja siitä lähtevä "viuhka" olivat kotitohtorin havannoimaa ödeemaa.Näissä MRI-kuvissa neste ja veri näkyvät vaaleana.

Eli taustalla saattaa olla, kuten tuossa lausunnossakin sanotaan, pohkeen sisäosan "penikkatauti". Lihasaition oireyhtymä tämän nimi taisi olla suomeksi, tms. Ilemeisesti hierojan ansiokas toiminta sai paikat sen verran auki, että lähti tämä vaiva paranemaan muutama viikko sitten. Tuo epämäääräinen ödeema saattaa olla tulosta myös samana päivänä tehdystä hieronnasta.

Tämän päivänen lenkki ei siis tuntunut missään. Juoksurytmi oli 4 min. juoksua ja 1 min. kävelyä. Nyt sitten varovasti liikkeelle. Huomenna 5K, lauantaina on Vattaja-juoksu 10K. Vähän pitäisi saada PK-juoksuvauhtia ylös, sillä tänään olivat sykkeet katossa ja vauhti surkea. Syke huiteli yli 150 ja vauhti oli maltillista 6 minuutin kilometrivauhtia. SURKEETA. Ilmeisesti kuitenkin näillä lyhyillä lenkeillä ja hieman vauhtia vaihdellen saa juoksukunnon parissa viikossa takaisin.


MUTTA JEEEEES, JUOSTA SAA SIIS NIIN PALJON KUIN SIELU ANTAA MYÖTEN! (Kotitohtorin käännös kohdasta 1. Rasitus oireen mukaan.)

7 kommenttia:

 1. Ei hullumpi dg. Toivotaan, että "oireen mukaan" antaa juosta sinun tarpeeksi. Toinen toive näin ulkopuolisena katsoen on juoksuvalmiuden riittävä palautuminen 2vko:n aikana. Pidetään peukut edelleen pystyssä! Btw, ehdottoman positiivinen uutinen joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2 viikkoa tosi lyhyt aika kuntoutua. Kevyttä hölkkää, lyhyitä lenkkejä ja vauhtelevia vauhteja. Ei oikein muuta pysty/uskalla/kannata.

   Poista
 2. Hienoa, että dg oli noin positiivinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diagnoosi oli mieltä tyydyttävä, olisi vain saanut tulla aiemmin ja olisivat jalat saaneet parantua nopeampaa.

   No sellaisilla jaloilla täytyy mennä kuin alla on, muuta ei voi.

   Poista
 3. Helpottava diagnoosi, eka lenkki on aina "pahin" sykkeiden kannalta kun on ollut taukoa. Toka helpompi ja kolmas jo lähellä normaalia. Näin ainakin itsellä. Nopeasti se peruskunto sieltä pilkistää esiin kun kroppa herää horroksesta.

  Koska lähtö Kreikkaan? Miten kuumaa siellä on syyskuun lopulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha tieten vielä mieltä rasittaa lämpötiloilla, mutta täällähän on varsin mallikas 15 päivän ennuste http://www.foreca.fi/Greece/Athina/15vrk

   Keskimääräinen lämpötila taitaa usein miten mahtua haarukkaan 25-30 astetta. Historiallinen keskiarvolämpötila 26 astetta.

   Lähtö Kreikkaan keskiviikko aamuna. Pari päivää aikaa "aklimatoitua", jonka jälkeen lähtö Ateenan Akropolis-kukkulalta kello 7:00.

   Poista