Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 5. marraskuuta 2012

(325 päivää jäljellä) Kisaraportti Spartathlon 2012 ja tuleva vuosi

Spartathlonista alkaa nyt olemaan kuukausi ja vihdoin pystyy asiasta jotain kirjoittamaan. Omaksi tulokseksi jäi keskeytys 60 kilometrin jälkeen. Raatobussi lisäsi satoaan korjaamalla minut väliaikapisteessä 17 pois jaloista.

Lyhyt kisaraporttini kuuluu seuraavasti. Ei ollut mitään ongelmia nesteytyksen tai energiansaannin kanssa. Kaikki meni kuten suunittelinkin. Noin litra nestettä tunnissa ja noin 300 kaloria. Kompastuskiveksi muodostui kunto. En jaksanut ylläpitää vaadittavaa hölkkänopeutta reilun 35 asteen helteessä.

Nyt, kun kisan aiheuttama pettymys alkaa hiljalleen väistyä, on jo päätetty osallistua seuraavaan Spartathloniin 2013. Kisahan pidetään syyskuun viimeisenä viikonloppuna, joten kisan pitäisi olla 27.-28.9.2013. Tätä kohden lähdetään treenaamaan.

Ensimmäisenä askeleena on uusia "kisalisenssi", joka kohdallani merkitsee 100 kilometrin juoksemista alle 10h 30 min. Tätä lähden kokeilemaan Joensuu Night Run 12h -kisaan, joka pidetään kahden viikon kuluttua. Kisa alkaa lauantaina 17.11. kello 20:00. Mukaan lähtee onneksi yksi kanssajuoksija Kokkolasta, joten ei tarvitse yksin ajella Joensuuhun ja takas.

Spartan jälkeen pystyin aloittamaan harjoittelun samoin tein ja saankin tähän Spartan ja Joensuun väliin ihan kunnollisen harjoituspätkän siitäkin huolimatta, että olen joutunut pitämään pitkähkön lepotauon nielurisojen poiston takia.

Tulevaa harjoittelua Joensuun jälkeen on jo lähdetty pohtimaan juoksua ymmärtävien ystävieni kanssa. Yksi asia, johon keskitymme nyt ensimmäisellä vuosipuoliskolla ennen Spartaa on vauhdin kehittäminen ja maraton ajan parantaminen. Aikoja ei nyt vielä uskalla tässä julkaista, mutta yli puolen tunnin parannusta nykyiseen surkeaan 3:48 ennätykseen lähdetään hakemaan.

Todennäköisesti vaihtelun vuoksi lähdetään Marius Bakkenin jalanjäljille ja lähdetään rakentamaan talven aikana juoksukuntoa lyhyempien matkojen kautta edeten aina pitemmille. Haittapuolena tässä on se, että vetoharjoittelu talvella on vähän hankalaa ja matolla niiden tekeminen on itselleni kovin vierasta. Toisaalta tuollainen peruskuntohölkkäily ei enää tuo tarpeellista harjoitusvastetta, joten jotain uutta on kehitettävä.

Tarkempi suunnitelma tosiaan tehdään vasta Joensuun jälkeen.

Ennen Joensuuta tällä viikolla vedetään muutama laatutreeni yhden vauhtikestävyyslenkin muodossa tiistaina ja otetaan sitten 1200 metrin vetoja torstai/perjantai akselilla. Sunnuntaina juostaan sitten vähän kisavauhtia reippaampi 15K. Ensi viikolla ma-ke lyhyitä teräviä hölkkiä ja to-pe lepoa ja ylensyönnin välttämistä.

Kisakalenteri näyttää tällä hetkellä seuraavalta:

17.-18.11.12 Joensuu Midnight Run 12h
23.-24.02.13 Espoo 24h
20.4.13 Averian Maraton, Vihti (täällä yritetään maratonennätystä)
10.5.13 Kuopio 6h
8.-9.6.13 Suomijuoksu, 100K, Perniö (jos vain olemme Suomessa)
27.-28.9.13 Spartathlon 2013

Päivitetään kisakalenteria sitä mukaan, kun muutoksia tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti