Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 19. marraskuuta 2012

(311) 100 kilometriä aikaan 9:50:48

Ensimmäinen askel kohti Spartaa otettu. Joensuun Night Runissa 100km väliaika 9:50:48, eli tällä saa Spartan juoksuun lisenssin. Joensuun juoksu meni suurin piirtein käsikirjoituksen mukaan. Sen verran juoksun aikan muutin suunnitelmia, että päätin tähdätä pikemminkin parempaan 100K aikaan kuin tähdätä mahdollisimman hyvään 12h matkaan. Tästä johtuen, kun sain 100K täyteen jouduin hieman puhaltamaan ja tankkaamaan, että pääsi taas juoksemaan. Tässä ajassa jalat pääsi vähän hapottumaan. Mutta kaiken kaikkiaan olen suhteellisen tyytyväinen myös 12h tulokseen, joka oli 115,664 km.

Taktiikkana oli juosta 8 kierrosta 15 minuuttiin ja tämä sisältää noin minuutin kävelytauon, jonka aikana syödään ja juodaan. Sain ylläpidettyä suhteellisen hyvin tasaisen vauhdin 100k saakka. 60 kilometrin jälkeen pohkeet alkoivat vähän huomauttamaan kramppaamisen mahdollisuuksista ja lisäsinkin juontia. Suoritin jokaisen 15 minuutin sisäll 7 minuutin kohdalla desin urkkajuoman juonnin. Tämä auttoikin jonkin verran. Kahden maratonin jälkeen, noin 85 kilometrin kohdalla alkoivat etusääret jumittuun tosissaan. Oli veikeä tunne, kun kaarteessa etusäären lihas jumittui täysin ja väänsi jalkapöytää vasemmassa jalassa ulospäin. Juoksin kaarteet kuin Aku Ankka. Tällöin oli pakko hieman tiputtaa vauhtia, sillä 10-15 sekunttia hitaammalla vauhdilla ilmiötä ei tullut. Pelkäsin tuossa vaiheessa, että kunnon kramppi saattaisi keskeyttää juoksun. Ensimmäinen maraton meni noin 4:04 ja toinen maraton 4:12.

100K jälkeen minulla meni noin 30-40 minuuttia aikaa, kun latasin energiavarastot uudelleen ja aloitin sitten uudelleen juoksun. Vauhdit eivät enää huikeiksi nousseet ja sykkeetkin alkoivat pysyä varsin maltillisina. Jos ensimmäinen 100k vedettiin sykkeellä 160-170, niin viimeiset 15K vedettiin sykkeellä 140-150. Loppukiri lopussa tuotti viimeiselle kierrokselle nopeimman ajan, joka oli 1:34,6 min.  Alla vähän graafia sykkeistä.


 Nyt voi lähteä suunnittelemaan tulevaa harjoittelu- ja kisakautta. Lähtökohtana on, että syyskuun viimeisenä viikonloppuna perjantain kello 7:00 seisotaan Akropolis-kukkulalla.


3 kommenttia:

 1. Hep! Uberlehner? Tunnistin/yhdistin sut vasta aika loppu puolella kisaa. Joku puhui ennen kisaa Marko Forsellista, mutta se ei sanonu mulle mitään, mutta oisivat puhuneet Uberlehneristä(vai miten se kirjoitettiin?). ;) Hyvä päämäärä sulla ->Spartathlon. Tsemppiä palautumiseen ja sitten treeneihin! Ootko palautunu? Ps. Itsekkin vois laittaa pidemmän tähtäimen tavoitteeksi ton Spartathlonin, mutta vielä se ei ole ajankohtainen. Täytyy ensin saaja kuntoa ja kestävyyttä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, sama mies. Ja jos meidän kuntoja tulosten perusteella vertailee, niin hieman olen alueen ykkösmiehen takana ;)

   Poista
 2. 100km ennätyksessäsi on vähempi numeroita ;)) Joo... hoksasin siis kisan loppupuolella, että olet Marko Forsell - mies, josta jotkut puhelivat kisaa ennen. Pari päivää sitten tajusin vasta, että Marko Forsell = Uber Lehner! Järkkäilit sitä Kokkolan kisaa tämän vuoden keväälle, josta sinut muistan - niin ku foorumilta. Mutta näinhän se menee, kun on niin vähä tullu vasta nuita kisoja kierreltyä, ettei tunne paljoakaan väkeä. Joensuussa tuli toki taasen uusia nimiä tutuiksi.

  VastaaPoista