Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

(319) Joensuun viimeistelyä

319 päivää seuraavaan Kreikan hölkkään ja vajaa viikko Joensuuhun, jossa pitäisi lunastaa "kisalisenssi" juoksemalla 100 km alle 10h 30min.

Kävin eilen 10.11.12 lauantaina tekemässä 5 * 1200 metrin vetoja 4 minuutin palautuksin paikallisen urheilutalon punttisalin matolla. Tarkoituksena oli vähän herkistellä lihaksia ja varmistaa hengityksen kulkemista Joensuun juoksua varten. Matolle menin vedot tekemään, sillä ei viitsinyt jäisille teille lähteä tekemään vauhtilipsuttelua.

Otin vedot kiihtyvävauhtisina, koska en osannut arvioida mikä nykyinen vauhtikyky on. Vetojen vauhdit menivät seuraavasti: 4:10/km (171 bpm), 4:00/km (182 bpm), 3:50/km (185 bpm), 3:40/km (189 bpm), 3:30/km (194 bpm). Olen tosi tyytyväinen vauhdista, jonka onnistuin saamaan. En usko, että olen koskaan juossut kilometriä niin nopeasti kuin tuossa viimeisessä vedossa tuli. Toki tämä on mattojuoksua, joka ainakin itselle tuntuu olevan kovastikin helpompaa kuin esim. radalla juokseminen.Alkuperäinen tarkoitukseni oli vain herkistellä ja pysytellä lähäempänä neljän minuutin kilometrivauhtieja, mutta se tuntui matolla aivan liian helpolta vauhdilta. Ei antanut kunnon treenivastusta. Tämän vuoksi lähdin nostamaan vauhteja, ja tuo 3:40/km vauhti tuntui riittävältä, mutta silloin iski kilpailuvietti ja piti kokeilla tuota 3:30/km vauhtia. Sykkeistäkin huomaa, että ensimmäiset kaksi vetoa ovat menneet vielä suht maltillisin sykkein. Viimeisessä vedossa alkaa olemaan jo sykkeet kohdillaan. Kuitenkaan kunnon hapotusta ei ehdi vielä tuolla vauhdilla ja näillä sykkeillä kertymään. Tällä hetkellä koneiston jarruna toimii kaasujen liikkuminen kroppaa ja ulos. Muistaakseni radalla en ole koskaan pystynyt vetämään 1200 metriä loppuun 3:40/km vauhdilla.

Se oli viimeinen kova harjoitus ennen Joensuun Night Runia. Olen tässä yrittänyt arvuutella mitä vauhtia pitäisi lähteä pitämään kisaan. Päätarkoituksena on alittaa tuo 10:30h sadalla kilometrillä, eikä sekään ole mikään läpihuutojuttu. Aina tämän pituisissa kisoissa voi sattua mitä tahansa.

Haluna olisi juosta kunnon tulos sekä 100K että 12H matkoille. Laskeskelen, että realistiset mahdollisuudet 10h alitukselle sataselle on olemassa ja jos kaikki menisi nappiin, niin jopa 12h:lle voisi saada 120K. MacMillanilla on juoksuvauhti kalkulaattori, jolla pitäisi voida laskea joitain ennustevauhteja. Nämä tosin eivät tieten käy edes ennustajaeukon arvoistakaan, mutta jotain osviittaa ehkä kenties. Minulla on nyt kaksi kovaa lenkkiä tälle viikolle takana, joista ennustearvot puhuisivat 9:40h - 9:50h väliin.

Tällä hetkellä olen taipuvainen yrittämään pikemminkin tuota 12h tulosta ja pyrkimään 120K ylittämiseen, sillä sehän vaatisi myöskin 100K:lle 10h alitusta. Molemmat olisivat itselleni huipputuloksia, tulisipahan kaksi hyvää ennätystä samalla juoksulla.

Tänään taidankin käydä tekemässä helpohkon palauttelun, jotta harjoituksen teho pääsee uppoamaan lihaksistoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti