Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Viikko #21 Kova I (Tansania viikko), ... ja vähän viikkoa #22

Vähän jäi suutariksi määrällisesti, mutta tehotreenit vedettiinkin sitten kunnolla.


  1. Puntti
  2. PK-juoksu 11K
  3. TV-kova 2K +5K@4'03''+2K
  4. Lepo (matkustus)
  5. PK-lenkki 10K
  6. Mäkitreeni 2*7min@5'00'' 5 asteen kulmalla / 5 min hölkkä + 3min@5'00'' 5 astetta, yhteensä 12K
  7. Ultraajan vetoja 2K + 4*(1600@4'10 + 4800@5'00'')+2K, yhteensä 30K

Yhteensä liikuntaa 8h ja juoksua reipas 80K. Meni muuten Suunto sekaisin jossain vaiheessa ja olen ikäänkuin päivän edellä ollut viikon verran. Tänään näyttäisi päivät olevan kuitenkin oikeassa. Kuitenkin Movescounttiin, kun tietoja siirtelen, niin siellä ovat viime perjantaista lähtien päivän edellä. 

Kohokohta oli keskiviikon 5K lenkki noin 20 min pintaan. Sykkeet huiteli 202 lopussa. Tämä tietää sitä, että maksimit taitaa olla 205-207 välillä. Meni Karvosen kaavakin uusiksi omalta kohdalta. Myös sunnuntain lenkki oli kova, mutta kiva. Maanantaina oli pitkästä aikaa jalat oikein kipeinä juoksusta.  

Tämä viikko on myöskin mennyt hyvissä merkeissä. Tuon 5K revittelyn ja onnistuneen sunnuntain lenkin hubriksessa päätin tällä viikolla yrittää juosta 10K alle 40 min. Olisi siis ihan juoksijan aika. Tänään sitten kävin matolla kokeilemassa, en löytänyt itselleni vetomiestä radalle. Pieni työtapaturma sattui ja aika oli 40:09. Täysin olisi ollut alitus mahdollinen, muttei kuitenkaan laskupää toiminut lopussa tarpeeksi hyvin, jäi loppukiri liian lyhyeksi. Ei kuitenkaan huono, kun ajatellaan ultraajaa. Tässäkin vedossa lopussa oli sykkeet 200bpm. Hyvin kiertää kaasut suonissa ja keuhkoissa, ja elimistössä riittää kierroksia ja vääntöä.

Nyt onkin tällä viikolla jäljellä muutama 20K hölkkä ja lauantaina perinteiset 5*1200m kiihtyvästi. 

Kyllä nyt on kunto kohdillaan. Kunhan ei nyt vain sattuisi mitään odottamatonta nilkan vääntymistä tai noidannuolta yms. Näitähän sitä alkaa aina pelkäämään, kun kisavalmistautuminen onnistuu. 

Olen viimeisen kuukauden ajan ottanut arginiinia ja vielä aion tehostaa vaikutusta aloittamalla myöskin jo perinteeksi käyneen punajuurimehukuurin. Raportoin näistä tuloksista ja käytöistä tarkemmin kisan jälkeen, mutta jo nyt tuntuu, että tuo arginiini taitaa olla ihan kohtuullisen hyvä tuote. Molempien kovien lenkkien 5K ja 10K aikana ja jälkeen ei liiemmin hapottanutkaan jaloissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti