Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

torstai 21. marraskuuta 2013

Talven tuloa odotellessa

Tämä viikko on mennyt kevennellessä. Painot ovat keveämpiä ja lenkit lyhyempiä. Eilen keskiviikkona tein kuitenkin vähän enemmän hapottavan treenin. Löysin Andersonin kirjasta "Running Science" harjoitteen nimeltä Lactate Stacker. Tarkoituksena tuossa harjoituksessa on vähän herkistellä laktaattirajoja. Harjoitus on varsin yksinkertainen. Lämppärit alle ja sitten tuollaista vähän kovempaa kuin 3K vauhti minuutti ja tämän jälkeen kaksi minuuttia hölkkäpalauttelua. Tämä toistetaan kymmenen kertaa. Eli omalle treenimerkinnöille muunnettuna

Alkulämpö 2K + 10*1min@3:30-3:25 / 2 min. hölkkäpalautus + 1K verraa, yht. 9K.

Oli kyllä kiva harjoitus. Huomasi vaikutuksia muka jo tänään, kun kävi hölkkäilemässä. 6'00'' vauhdissä sykkeet pysyi tänään mukavasti 140 ja alle. Oikeasti syynä taitaa olla keventely ja aiemmat hermotusta parantavat harjoitteet.

Tänään täällä päin oli pakkasta ja lähdinkin juoksentelemaan vanhoilla Ice Bug Hikoilla. Ei olisi tarvinnut. Tiet olivat sulat. Saisi kuitenkin hiljalleen talvi tulla kunnolla, kun tuo juoksuvarustus olisi kenkien ja muunkin varustuksen osalta kohdillaan.

Talven varustus: Ice Bug Python2, Anime
ja Hikot (oikeasti roskakorikunnossa). 

Hikot pitäisi jo hävittää, sillä sisäkangas on aivan puhki molemmista kantapäistä, muttei ihan vielä raaski. Niillä on kiva juosta tässä nyt kun on enimmäkseen asfalttia.

Viime vuoden talvi tuli juostua lähes kokonaan Ice Bugeilla. PK-lenkit juoksenteli Hikoilla ja TV-lenkit Animeilla. Vedot, jos niitä tulee, käyn suosiolla heittämässä urheilutalon juoksumatolla. Hiljalleen olen kolmen vuoden aikana näköjään siirtynyt talvisin lähes kokonaan nastakenkien käyttäjäksi. Kyllä se juoksutuntuma ainakin Ice Bugeilla on niin paljon parempi kuin lenkkareilla, etten kyllä taida enää lenkkareihin siirtyä talvella juostessa. Askel pysyy rennompana, eikä tarvitse mitää ylimääräisiä jännityksiä tehdä jaloilla. Pysyy terveempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti