Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikko #11: Kova

Olipa yllätys, kun tänään latasin kellosta tiedot Suunnon Movescountiin. Liikuntaa on kertynyt viimeisen 30 päivän aikana 59:54h, josta 327K juoksua, 20K uintia 8,5h punttia ja 5h pyöräilyä. On kyllä mieltä virkistävä luku, noin 2h liikuntaa päivässä, ja olo tuntuu mukavalta. Tuossahan on mukana mahtiviikoksi kääntynyt hiihtolomaviikko #9, joten kyllä tuo summamäärä tulee tippumaan.

Tämäkin viikko oli tosi hyvä liikunnallisesti. Alla viikon liikut:

  1. 3,5K PK-juoksua; puntti
  2. 16,5K PK-juoksu; 2,3K uinti
  3. Puntti; 13,5K PK-juoksua
  4. 19,5K PK-juoksua
  5. Puntti; 50min pyörää
  6. 15,5K PK-juoksua; 3,7K uintia
  7. 31,5K juoksua
Yhteensä liikuntaa 16h, josta 100K juoksua, 6K uintia, 3 punttia ja kerta pyörää 50 min. Iloinen yllätys oli juoksumäärä, joka oli taas tuo maaginen 100K viikossa. Muutenkin olo tuntunut suht hyvältä. Välillä on tehnyt tiukkaa ja luonnollisesti treeni on väsyttänyt, mutta esimerkiksi sunnuntain pitkis tuntui varsin mukavalta ja jopa kevyeltä. Eikä näitä yli 30K lenkkejä nyt kuitenkaan niin mahdottomasti ole vielä ehtinyt kertymään. 

Tämä viisi kertaa viikossa juokseminen tuntuu olevan hyvä kaava, nyt tuota maanantain pikku jolkuttelua punttisalille ei voi laskea mukaan. Tämän viikkoinen 100K tuli kyllä puolivahingossa, ainoastaan sunnuntain lenkkiä mallailin siten, että 100K tulisi jotakuinkin täyteen. Nythän olen juossut kaikki lenkit matalilla tehoilla, mutta keskiviikon ja lauantain lyhyet lenkit tulevat olemaan niitä tehopäiviä, kun tehoja aletaan nostamaan. 

Tällä viikolla kuormaa lisäsi sykkeiden nosto PK-lenkeillä 130bpm --> 140bpm. Oikeastaan ei ole tuntunut raskaammalta, vaan juoksu on tuntunut mukavalta. 

Ensi viikko vedetään jotakuinkin samalla kaavalla ja liikuntaa pyritään kerämään tuollaiset 15h. Edelleenkäään ei oteta juoksussa tehoja, vaan pyritään malttamaan vielä se muutama viikko. Puntissa on keventelyä, jotta sitten viikolla 13 kokeillaan vetää maksimitulokset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti