Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Hiihtolomaviikko #9

Kääntyi tämä viikko hyväksi harjoitusviikoksi. Ei paljoa liikuttu perheen kanssa, vaan lähinnä pyörittiin kotiympyröissä. Tämä mahdollisti yllättävänkin hyvän harjoitusviikon. Kolmena päivänä sain kolmen harjoituksen päivän, joista kaksi olivat niin sanottuja tri-putkia, eli tuli päivän mittaan tehtyä yksi harjoitus kutakin triathlonlajia. Alla viikon harjoitukset

 1. juoksu 9,5K; puntti; pyörä 55 min. 
 2. juoksu; uinti 2K
 3. puntti; juoksu 18K
 4. Uinti 2K; pyörä 45 min; juoksu 18K
 5. Hieronta & lepo
 6. Pyörä 45 min; juoksu 18K; uinti 3K
 7. Pyörä 45 min; Juoksu 31,5K
Eli kaiken kaikkiaan tosi hyvä viikko. Liikuntaa yhteens 20h, josta 110K juoksua, 3h pyörää, 7K uintia ja muutama kerta punttia. Viimeksi olen juossut yli satasen viikon joskus viime kesänä, ja nyt ei tehnyt muusta määrästä huolimatta edes tiukkaa! 

Parhainta viikossa oli juoksukunnon orastava kasvu. Nyt alkoin 130 biitin juoksu olemaan 6:00-6:15 välillä, vaikka kuormaa oli paljon. Juoksussa alkoi myös olemaan sellainen mukava tuntu. Olisikohan nyt niin, että hiljalleen olisi PK-jyystön kautta saatu kuntoa kohdilleen?

Nyt ei kuitenkaan aloitetaan keulimaan, vaan jatketaan kuten tuossa tammikuussa suunnittelin. Nyt on takana kaksi jaksoa tätä 130 sykkeellä menoa yhteensä kuusi viikkoa ja vielä tähän ensi viikko päälle, kun on lepoviikko. Sitten otan yhden jakson 140 sykkeellä. 


Tulevan vuoden suunnittelua 


Nyt yritetään jälleen suunnitella tulevaa, olisikohan versio 4.0. Jotenkin siis ei vain ole lähtenyt treeni etenemään, kuten on suunnitellut.  

Kisojenhan ympärille treenit täytyy rakentaa ja nyt sitten kävi ilmi, ettei 24h MM-kisoja järjestetä tänä vuonna lainkaan. Kesäkuussa taidetaan kaikesta huolimatta osallistua Suomi-juoksuun, jätän viellä auki onko matkana maraton vai 100K. Sitten heinäkuusssa on tuo Peräsmieskisa ja syyskuun lopussa Spartathlon. Miellyttävän oloinen kisakalenteri MM-kisojen peruuntimisesta huolimatta. Pääkisahan on nyt ilman muuta Spartathlon. 

Suomi-juoksu järjestetään 6.7. Siihen on aikaa 14 viikkoa. Ensi viikko menee levätessä, joten 13 viikolle pitäisi jonkinlainen rakenne saada. Seuraavan kailtaista ohjelmaa voisi lähteä toteuttamaan ja kokeilemaan, miltä tuntuu
 • 1-3: 140 sykkeellä määrää. Tämän jakson lopussa pitäisi myös voimatasot olla huipussaan ja voimanostosarjan tulos 400 kg. Saas nähdä. 
 • 4-6: Kimmoisuutta ja mäkijuoksua ohjelmaan. Eli hyppyjä ja lyhyitä vetoja, jotta askel kevenee. Lisäksi pyritään käntämään tuota punttivoimaa juoksuvoimaksi ja siksi myös vähän mäkijuoksua matkaan. Puntti vaihtuu nyt voimaa ylläpitäväksi. Täytyy myös availla vähän konetta, sillä PK-junnaus saa vähän tukkoisen olon. 
 • 7-9: VK-treeniä. Nyt otetaan ohjelmaan hiljalleen pidentyvät VK-juoksut ja pidemmät vedot. 
 • 10-12: VK-treeniä. Jatketaan VK-juoksuja ja pitempiä vetoja. Viimeiselle viikolle otetaan 13,5K testijuoksu ja 4-5*1200m vetoja. Tuolla reseptillä olen saanut viimeisissä parissa kisassa hyvät tulokset aikaiseksi.  
 • 13: laskettelua ja lepoilua kisaa varten
Ei siis kovin monimutkaista rakennetta vielä. Tuo ohjelman toteuttaminen vaatii, että PK-kunto olisi kohdillaan, sillä siinä on yhdeksän viikkoa kovempaa treeniä ennen kisaa.  


3 kommenttia:

 1. Hieno määrä liikuntaa #vko9. Tuntuikin, että Twitterissä oli treeniviestejäsi lähes joka syönnille :) Ohjelmia on lisäksi mukava aina lukea.

  Sykkeistä puhuessasi voisi lukijoiden näkemystä laajentaa maininta maksimisykkeestäsi. Tai kunkin sykkeen prosenttuaalinen osuus maksimista. Esim. 130 tai 140 sykkeet ovat niin erilaisessa valossa, riippuen maksimista. Muistaakseni sinulla oli maksimi lähellä 200? Joillakin se voi olla vaikka 160.

  Tämä kehitysideana.

  Ps. Alkanut uusi ehyt harjoittelujakso alkaa kantamaan hedelmää. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein jälleen Onni, luvut eivät kerro mitään, vaan prosentit ovat oikeampia. Itse tykkään käyttää Karvosen kaavaa, jolloin 130bpm vastaa 55% maksimitehosta ja 140bpm vastaa 61%. Varsin isoja muutoksia tuolla tasolla. Eli kuten tuosta voi huomata, niiin tosi matalilla sykkeillä mennään.

   Leposyke tällä hetkellä 47 ja maksimi 200.

   Poista
  2. Tarkistin tuon leposykkkeen, on muuten 43 tällä hetkellä.

   Poista