Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pohjalta ponnistaen

Selvensi ajatuksia tuo edellinen purkautuminen. Annoin periksi ajatuksille, että viime vuoden kuntorippeitä olisi jäljellä. Samalla, kun myönsin tämän tilanteen, niin alkoi tulemaan selkeyttä tilanteeseen. Aluksihan tuli pienehkö matalapaine, kun joutui antamaan periksi jo suunnitellusta harjoitteluohjelmasta.

Näyttää siltä tosiaan, että juoksukunto on paljon huonompi kuin halusin uskoa. Yritin tuossa muutaman kuukauden juosta sellaisella teholla ja määrällä kuin mitä halusin sen olevan ja seurakset olivat sitten nämä mitä olivat. Jatkuvasti tein vähän liikaa ja huomattavan paljon liian tehokkaasti. Tähän siis täsmälääkkeeksi Maffetonen kaava. Nyt vain lasken sen uudelleen, edellisestä kerrasta onkin viisi vuotta ja nyt takana loukkaantuminen, joten heitän nuo sykkeet 130 pintaan. Tämä täytyy nyt vain tunnustaa, ettei kroppa ole siinä kunnossa, että se voisi kestää enempää tällä hetkellä. Kunhan saa muutaman kuukauden taas treeniä taakse, niin nostetaan sykeraja 135 ja sitten vähän myöhemmin 140.

Kotirataultra tuli juostua ja onneksi tuntui, että tuo akillesjänne kesti mukavasti, ei ainakaan nyt sunnuntai-iltana vielä tunnu kipua. Aikaa meni runsaasti ja sykkeet olivat aivan turhan ylhällä. Keskisyke 5:35h/50K vauhdille oli 156, joka on ÄLYTTÖMÄN KORKEA, kun huomioi vauhdin. PK-vauhti on kadoksissa.

Liikunnallisesti tuli ihan OK-viikko. Ainoa nollapäivä oli keskiviikkona. Punttia kolme kertaa ja 3 kolme juoksulenkkiä. Liikuntaa yhteensä 9:30h.

Ensi viikolla jatketaan hiljaista jolkuttelua. Eiköhän tämä tästä taas hiljalleen.



4 kommenttia:

  1. Henkistä tukea täältä kovasti sinne päin! Se on aina kärsijän tuolissa hankalaa. On niin paljon helpompi täältä sivusta nähdä ja sanoa. Toivotaan, että ennen kaikkea sisäinen rauha laskeutuu, jolloin kaikki alkaa sujua "omalla painollaan". Uskon, ettei kuntosi ole ihan niin huono kuin miltä se näyttää datan valossa. Niin vankka kunto kuin mitä sinulla on ollut, ei romahda noin nopeasti. Heitän rohkeasti tässä arveluni mistä johtuu suhteellinen, raju datan lasku: Juoksuvoiman aleneminen. <-Paljon pitkiä ultria, jotka ovat syöneet muutenkin voimaa - ja myös juoksuvoimaa. Sen lisäksi harjoittelusi on ollut erittäin rikkinäistä viime kuukausina, jolloin myös perusvoiman lisäksi juoksuvoima on kaikonnut. Olet saattanut saada salilta raakaa voimaa takaisinkin, mutta juoksuvoima kehittyy parhaiten vain juoksemalla. Kun juoksuvoima kehittyy, muuttuu juoksu rennommaksi, jolloin positiiviset kerrannaisvaikutukset ovat jopa hätkähdyttävän iloiset. Juoksemalla juoksu kehittyy. Uskon, että data palautuu nopeammin ainakin lähelle perustasoa kuin arvaatkaan. Tämä siis vain minun analyysi ja willi weikkaus.
    Pysy rentona ja positiivisena. MF nousee taas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Onni tästä, jotain tämän suuntaista ajattelen itsekin. Kunnon häviäminen on ehkä turhan voimakas sanonta, mutta PK-juoksuvauhti on aivan karsee. Täytyy tutkailla, miten alkaa Maffetonen kaava puremaan.

      Kyllä täällä vähän parempi mieli on, tuo 50K hölkkä on aina kuitenkin 50K, oli vauhti mitä hyvänsä.

      Poista
  2. Marko, sulla on aina niin syviä analyysejä, että alkaa itsekin miettimään omia tekosiaan ja rajojaan. Myös tuo Onnin mietelmä kuulostaa oikeasta. Kyllä Markolla kuntoa on, mutta pitää saada oikealla tavalla "ulos". Ja joskus on vaan annettava hetkeksi periksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ulos kaapista vain rohkeesti, niin alkaa ajatus kirkastuun :)

      Kyllä tuolla totaalisella myöntämisellä aukesi jotain lukkoja mielestä ja uskaltaa ehkä lähteä tarpeeksi alhaalta kerimään kuntoa takaisin ylös. Ei väkisin, mutta maltilla kiiruhtaen kuitenkin.

      Poista