Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

lauantai 8. kesäkuuta 2013

(111) Vetoharjoittelua

Keskiviikkona tuli tehtyä hieman reippaampi vetoharjoitus. Alla ohjelma

 • 4K verkkaa
 • 8*200m@3'30''/200m hölkkäpalautus
 • 4*400m@3'30''/400m hölkkkäpalautus
 • 800m@3'30''/800m hölkkäpalautus
 • 4*400m@3'30''/400m hölkkkäpalautus
 • 8*200m@3'30''/200m hölkkäpalautus
 • 4K verkkaa
Kuten ennakkoon vähän pelkäsin, niin kova harjoitus oli. Tuon 800m sain vedettyä siinä rajoilla. Seuraavat 400m kävivät voimille ja osa niistä menikin vähän tavoitevauhtien yli. Viimeiset 200m vedot menivät ihan OK ja ne eivät enää tuntuneet liian pahoilta. 

Tein tämänlaisia harjoituksia talvella matolla ja silloin ne tuntuivat vielä pahemmilta. Jouduin alussa jopa keventämään niitä ja vähentämään vetomääriä. Joulukuussa siis vedin vastaavan setin kevennettynä ja tammikuussa matolla meni näillä samoilla vauhdeilla. Nyt siis vedettiin radalla ja päästiin niin sanotusti mattovauhteihin. Tämä tuntuu hyvältä. 

Nämä harjoitteet ovat varsinaisesti tarkoitettu tieten tuollaiselle 3000m juoksijalle, mutta olen kyllä vahvasti sitä mieltä, ettei tällaisesta vauhtireservistä ole mitään haittaa; sama mitä matkoja juoksee. Kyllä ne vauhdit muutenkin tieten on jo pilattu noilla hitailla ja pitkillä lenkeille, mutta jos tämä nyt edes vähän herkistäisi jalkoja ja säilyttäisi sitä nopeutta. 

Muuten tämän viikon suunnitelmat menivät heti maanantaina plörinäksi, kun olo oli vain sellainen ettei jaksanut. Töissä on riittänyt kuormaa ja pitkiä päiviä, joten pakko välillä yrittää edes käyttäytyä viisaasti. Ylimääräinen lepopäivä auttoi ja olen saanut muuten viikon vedettyä lähes suunnitelmallisesti. 

Eilen perjantaina kroppa oli kipeä vähän joka puolelta aamulla, joten kahvaamiset jäi ja illan 13K lenkki vedettiin alle 125 sykkeillä. Nyt on olo hyvä ja reippaasti kohti tämän päivän pidempiä vetoja. 

2 kommenttia:

 1. Näyttääpi vain sitä vauhtireserviä löytyvänkin! Ihan varmasti tosi rankka setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan vielä miellytä itseä, mutta ei sitä tällä taustalla ja iällä enää alle 3 minuutin tonneista voi haaveillakkaan. Kunhan vähän lähemmäksi pääsisi...

   Eiliset 1600m menivät vähän plörinäksi, ilmeisesti väsy alkaa olemaan kropassa.

   Poista