Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

(166) Viikko #15: Kova

Toinen kova viikko takana ja edellisen viikon 16h reippailu sai jatkoksi +20h viikon. Kuten varmaan aktiiviset lukijat huomasivat, niin tärkeät kisat tulivat kuukauden päähän ja tässä vaiheessa ohjelmaan ei ehtinyt tehdä kuin sellaisen muutoksen, että tälle viikolle otettiin vähän enemän juoksua ja muuta liikuntaa vähennettiin. Alla yhteenveto viikosta.

 • Ma: Pyöräily 26K; Kahvakuula 20 min; PK-juoksu 18K
 • Ti: PK-juoksu 22,5K; Uinti 2,5K
 • Ke: Pyöräily 25K; Vetoja 14,5K alku- ja loppuverrat, väliin (3*1500m@3:50/4min + 3*1000m@3:50/2min)
 • To: PK-juoksu 15,5K; Uinti 2,5K
 • Pe: PK-juoksu 22K
 • La: PK-juoksu 30K
 • Su: aamuhölkkä 6K; PK-juoksu 34K
Yhteensä tuosta tulee liikuntaa 21:20h, joka tekee siis kahteen viikkoon lähes 38h; on muuteen määrää! Tehojakin on ollut ihan kivasti, joten tyytyväinen saa olla. Tälle viikolle juoksua ennätysmäärä 162,5K (Terveisen Nivalaan; hyöty/riskianalyysi tuli siihen tulokseen, ettei enempää nyt.) Uintia tuli siis 5K ja pyöräilyä 51K. Kahvakuula jäi yhteen kertaa, jotta jaksoi loppuviikosta juosta. 

Tuo määrä 162,5K tuli kuitenkin suhteellisen helposti ja olisi voinut mennä jopa enemmän, mutta pelkäsin että suurempi määrä voisi rikkoa paikat. Pertti Ehon toivotukset maltista viimeistelyyn soivat korvissa, kun päätin tämän sunnuntain lenkin jättää kuitenkin 34K:iin. Jalat kestivät tosi hyvin, ei oikeastaan mitään kolotuksia eikä mitään kipua. La-su olivat vähän jäykkin aamusta ja pienen alkulämmön vaativat, että käynnistyi. Sen jälkeen ei kun hölkäten. 

Edellinen 160K viikko oli noin kuukausi ennen Spartahtlonia viime elokuussa ja silloin ei ollut muuta liikuntaa.  Lisäksi se tehtiin aamulenkkien kera, eli 4*7K. Nyt ei ollut kuin tuo sunnuntain aamulämmittely. Nyt siis mentiin vähän keskimääräistä pidemmillä lenkeillä. Viimeksi olin suhteellisen rikki ja väsynyt, ja osittain löin kyllä yli, nyt ei näitä tuntemuksia ole. Ei mennyt yli ja nyt eteen tuleva lepoviikko palauttaa kivasti. 

Hyvä maku jäi tästä viikosta. Treenit sujuivat kuten piti, osittain jopa yli odotusten. En aikonut alunperin ahnehtia juoksukilometrejä näin paljoa, mutta aika  mojova määrälisäys ei kuitenkaan tuntunut liian pahalta. (Hmmm... olenkohan liian varovainen?? Pistää miettimään!) Yhteensä viimeisten 18 päivän juoksuputken aikana on kilometrejä kertynyt 346K, joten per päivä juoksua tulee 19,2K; ei hullummin, kun ottaa huomioon, että on sitä tullut muutakin tehtyä. 

Luulen tämän monipuolisen liikunnan sopivan meikäläisen kropalle varsin hyvin. Vaikka jalkojen kestävyyteen nyt tulikin lisäuskoa tällä viikolla, niin en siltikään uskalla juosta niin paljoa kuin luulen Spartathlonin läpäisyn vaativan. Tämän vuoksi jatkan siis uinnin, pyöräilyn ja kahvakuulan mukana pitämistä ohjelmassani. 

Ensi viikko taas lähinnä fiilisten mukaan. Uintia ja kevyttä pyörilyä ilman muuta sekä pari kahvakuulaa. Lisäksi pari juoksematonta päivää myös. Olisikohan hyvä tähtäin liikunnalle tuonne 10-12 tunnin väliin. Katsotaan vähän miltä tuntuu. 

Ennen 24h MM-kisoja ehtii tulla siis yksi lepoviikko ja yksi kolmen viikon harjoittelusykli. Lepoviikon jälkeen otetaan yksi määräviikko noin 120-140K, sitten kevyempi alle 100K, jonne tulee tiistaille VK-kellotus 13,5K lenkille (tavoitteena jälleen uusi ennätys, eli pitäisi mennä alle 59'36''), ja lauantaille 5*1200m vedot. Sitten onkin vähentely ja lepoilu kisoihin. 

Tämä edellisen kaltainen kaksi viimeistä viikkoa on toiminut hyvin Joensuun 12H:lle ja Espoon 24H:lle, joten en tee poikkeusta nytkään. Vaikuttaa siltä, että alkaa tulemaan taikauskoisuutta tähän meikäläisenkin touhuun. Onkohan tämä nyt sitä "urheilun magiaa"?

7 kommenttia:

 1. Kyllä tuo on jo MM-tason settiä! Laskin justiin, että ihtellä huhtikuun ekat 15pv n.31h45min juoksua. Kovat on sinulla määrät ja treeni monipuolista että nähdäkseni myös erittäin laadukasta. Nyt vain terveyttä niin hyvä tulee!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ei tosiaan uskaltanut lopuksi revittää siihen 172K:hon.

   Poista
 2. Uuh, jätkäthän painaa ihan eläimellisesti. Mulla vasta 25h huhtikuulle! Toki oon kerennyt lepäilemäänkin 4 päivää.

  Hyvältä näyttää MM:ien suhteen Markolla. Reilua parannusta varmasti tulee omaan ennätykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Pitää yrittää, mutta maltilla. Toivottavasti (reilua) parannusta tulee, mutta mutta ulkokisa tuo oman elementtinsä.

   Kreikassa muuten taidaan viimeistään nähdä?

   Poista
  2. Yep, syyskuussa viimeistään hotelli Londonin aulassa. Kreikasta tulikin postia jo tällä viikolla.

   Itellä ulkona on aina ollut helpompaa, joten kyllä se siitä!

   Poista
 3. Kovat on treenit. Onnittelut vielä MM-kisa paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrää on riittävästi (ja kyllä sitä laatuakin meikäläiselle). Kiitoksia onnitteluista, euforinen olo vielä viikonkin jälkeen. Tällä taitaa jaksaa vuoden loppuun saakka, ehkä pidemmällekin.

   Poista