Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

lauantai 16. helmikuuta 2013

(222) Viimeistelyvetoja

Tänään oli ohjelmassa kiihtyvät 1200m vedot. Alla aamun ohjelma (vauhdit on siis per kilometri):

  • 4*400m@3:30 / 400m hölkkäpalautuksin (ensimmäinen oli +15 sek. ihan lämmittelyn vuoksi)
  • Kiihtyvänä 4*1200m @ 3:50; 3:40; 3:30; 3:20 / 400m kävelypalautuksin
Yhteensä tuli matkaa verroineen 14K. Kaikki nämähän taasen tehtiin matolla, joten vauhdit näyttää hyvältä ;) Tuo 3'40'' vauhdilla tehty veto tuntui oikein hyvältä, ei tarvinut yhtään puristaa ja askel rullasi tosi mukavasti. Toinen ilon aihe on tuo viiminen 3'20''/km vauhdilla vedetty 1200 metrinen. Tuohan tarkoittaa käytännössä sitä, että matolla taitaisi 1500 metrinen mennä kevyesti alle 5 minuutin. Tuli kyllä sellainen tunne, että tässähän ollan ihan juoksija eikä mikään sunnuntainhölkkääjä!

En tiedä onko tämä minkään opin mukaista valmistautu ultraan näin kun minä toiseksi viimeisen viikon vietän, eli että keskiviikkona urut auki ja vedetään kunnon VK-lenkki räkäposkella ja viikkoa ennen revitellään pitkähköillä vedoilla tosi kovilla vauhdeilla. Kuitenkin Joensuuta varten tämä resepti toimi tosi hyvin, niin kokeilen nyt sitä uudelleen. Aiemmin olen kevennellyt enemmänkin, mutta ei se olo välttämättä paremmalta ole kisassa tuntunut. Nythän sitten saadaan lisää kokemusta ja rapotoin tämän viimeistelyn onnistumisesta kisan jälkeen. Sehän se oikea testipaikka lienee. 

Kunhan saadaan nuo Espoon hölkät ohi, niin täyty alkaa viritteleen konetta kesäkuntoon ja alkaa tekemään uusia ennätyksiä Cooper-matkasta 100K saakka. Näillä näkymin yritän käydä siis hilaamassa tuota 100K aikaa Suomi-juoksussa alaspäin. Siinä sivussahan tulee maratonille harjoiteltua ja se sitten pitäisi käydä tempaisemassa siinä toukokuun alussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti