Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

(221) Espoon 24h kisavalmisteluja


Espoon reissuhan tässä on mietityttänyt kovastikin paljon ja olen jo pitkään pyöritellyt mielessäni tuollasta 8/2 jakoa, eli 8 minuuttia juoksua ja 2 minuuttia kävelyä. Juoksuvauhti alussa tuollainen 6'20''. Tällä jaolla tulee alussa juoksua 3,5 kierrosta ja kävelyä 0,5 kierrosta. Tähän kuluu aikaa noin 10'30''. Keskivauhdiksi pyritään saamaan tuollainen 9 km/h, jolloin 12h tarkoittaisi 108K, mutta kun täshän huomioidaan noin 20 minuuttia huoltotoimenpiteitä yms. niin päädytään tuollaiseen 105K lukemaan ensimmäisen kahdentoista tunnin kohdalle. Jälkimmäisellä puoliskolla vauhti eittämättä tipahtaa ja tavoitellaan tuollaista 8 km/h, joka tarkoittaa noin 11'30'' vauhtia per neljä kierrosta. Tästähän tulee noin 96K per 12h, mutta kun jälleen huomioidaan huoltopaussit, niin 90 lienee lähempänä totuutta. Näin ollen tuollainen 190-195K on aivan tehtävissä.

Eli yhteenvetona tavoite molemmille puoliskoille

  • 1. puolisko 105K @ 9 km/h ja sisältää 20 min. huoltoa 
  • 2. puolisko 90K @ 8 km/h ja sisältää 30 min. huoltoa
Keski-Pohjanmaan ennätys 24h-juoksulle on 190,1K ja tätä lähdetään tosissaan hakemaan. Olisihan se mukava kerran elämässään olla piirinennätysmies! 

200 kilometrin puhkaiseminen taitaa kuitenkin jäädä tältä vuodelta, sillä siihen olisi tarvittu parempaa tulosta Joensuusta. Kyllä reipas 120K ylitys olisi tarvittu, nyt jätiin siitä kuitenkin 4 kilometriä. Ei kannata pilata koko 24h juoksua sillä, että lähtee liian lujaa alussa yrittämään liian kovaa tulosta. Luulen, että tästä pitää huolen kyllin moni muu yrittäjä kisassa.

Evästystä

Mukaan Espooseen varasin tietenkin Ekströmsin kiisseleitä, jotka käytänössä toimivat loistavasti ja menevät hyvin alas sekä pysyvät siellä. Lisäksi varasin normisettiä: geelejä, glukoosipastilleja ja urkkajuomaa. Urheilujuoma on FASTin, joka myös pysyy hyvin alhaalla.

Tällä kertaa aion lisäksi ottaa mukaan maapähkinä/hillovoileipä värkit, hunajaa, marmeladia sekä neekerin suukkoja. Nämä saavat luvan käydä ns. raskaammasta ateriasta, jos alkaa nälkä oikein huikomaan. Lisäksi harkitsen vahvasti myös nuudeleiden mukaan ottamista. 

Varusteet

Juoksukenkinä pidän nykyään New Balancen 880 sarjaa. Toimii hyvin minun jalalleni.

1 kommentti: