Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Viikko #26: raskas

Liikuttua tuli yhteensä reipas 12h, mukana DNF Paavo Nurmi Maraton, joka jäi puoleen väliin. Neljä punttia, pyörää ja uintia kivasti. Uintia tuli yhteensä 5K ja alkaa tuntumaan siltä, että heinäkuun Peräsmieskisassa voisi uintipätkän päästä maaliin.

Muuten vähän alaviritteinen tunnelma ollut tuon nilkan takia. Mutta kyllä täytyy ihmetellä tätä omaa päätä, miksei se joistain asioista opi kerrasta tai parista. Tämä alkaa muistuttaan aivan viime kesää ja valmistautumista edelliseen Spartathloniin. Silloinkaan en malttanut pitää tarpeeksi paussia kisojen jälkeen. Nytkin tuon kovan 100K rypistyksen jälkeen Perniössä, niin seuraavalla viikolla harjoitustunnit 11h, sitä seuraavalla 7h ja nytkin 12h. EI HELEVETTI MITÄÄN JÄRKEÄ!!! Jos joku valmennettavistani tekisi tällaista, niin kiroaisin alimpaan helvettiin.

Eli jos nyt neuvoisin, jotain tässä tilanteessa, niin kaava olisi seuraava viikottain Spartaan saakka 1-13 (eli viikot #27-#39)


 1. Erittäin kevyt, ei juoksua lainkaan. Kivuttomalla jalalla voi KÄVELLÄ! Harjoitustunnit korkeintaan 5h! Venyttelyä paljon ja muuta lihashuoltoa. 
 2. Vieläkin annetaan palautua ja otetaan mukaan kuitenkin erittäin matalilla sykkeillä (alle 130bpm) hölkkää. Paljon enemmän uintia ja pyörää. Harjoitustunnit 12h. 
 3. Edelleen palauttelua ja sykkeet alhaalla. Harjoitustunnit 15h, paljon pyörää ja uintia.  
 4. Kevyt, lisätään kuitenkin liikuntaa. Edelleen matalilla sykkeillä. Peräsmieskisat rallatellen, ja JÄTETÄÄN KESKEN, JOS LIIAN RASKAALTA ALKAA TUNTUMAAN.  Harjoitustunnit saattavat nousta isoiksikin, mutta ilman Peräsmieskisaa siellä 8h pinnassa. 
 5. Kevyt palautteluviikko, Harjoitustunnit 5h.
 6. Aloitetaan kahdeksan viikon viimeistely Spartathloniin. Kaksi kolmen viikon sykliä (2 kovaa + 1 kevyt), ja tähän päälle kahden viikon viimeistely, kuten aina kisoihin. Tämä viiko on 1. kova ja mukaan pitkiä vetoja + mäkijuoksu. 
 7. 2. kova, pitkät vedot + mäki. 
 8. palautteluviikko
 9. Toinen kolmen viikon sykli. 1. kova viikko, pitkät vedot ja mäkijuoksu
 10. 2. kova viikko, pitkät vedot ja mäkijuoksu
 11. Palautteluviikko
 12. Kahden viikon viimeistelyjakso alkaa. 10K testijuoksu ti/ke, lauantaina 5*1200m kiihtyvät vedot
 13. Ei oikein mitään, muutama kevyt 2-5K lenkki (ehkä). Perjantaina kello 7:00 lähtö Akropolis-kukkulalta, ja toivon mukaan Spartassa omin jaloin ennen lauantaita ja kello 19:00. 

Eli taas lähdetään, kuten olisi kolme viikkoa sitten lähteä, peruskunnon rakentamisen kautta. Josko nyt oppisi. 

2 kommenttia:

 1. "juomapoika" täältä huutelee. Malta mielesi, malta mielesi. Nilkalle yksi päivä "liikaa" lepoa ei vaikuta Sparta yhtään mitenkään, mutta päiväkin liian vähän voi saada pahaa aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Lepoa ja rauhaa on annettu ja hiljalleen yritetään palata normaaleihin juoksumääriin ja -vauhteihin.

   Poista