Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Viikko #6: lepoilua

Kevyt viikko takana ja kaikesta huolimatta 8:30 tuntia liikuntaa. Vauhdit ja tehot ovat olleet tosi maltillisia, mutta ehkäpä juuri tästä johtuen viikko tuntui kevyeltä ja mukavalta. Juoksukilometrejä kertyi 48K ja pari punttia sekä kerran uintia ja pyöräilyä. Tiistaina oli puolentoista tunnin hieronta.

Viikon keskisyke on Movescountin mukaan 126, eli alle sen 130 mihin pyritäänkin.

Tämän sunnuntain semi-pitkis meinasi ja menikin jatkuvasti överiksi ja paljon oli kävelyä, jotta sykkeet pysyivät alle 140. Varmasti aamuinen pyöräily, jossa välissä reipas 20 min tempoa, vaikutti alla.

Seuraava sykli alkaa, ja tällä kertaa tehdään se 2+1, eli kaksi kovaa ja yksi kevyt. Ensi viikolla varmaankin saman kaavan mukaan, mutta jos ja kun sinne tiistaille saisi parin tunnin lenkin, niin oltaisiin taas yli 10h liikunnassa, joka on sellainen vähimmäisvaatimus raskaammalle viikolle tätä nykyään. Tehot pidän koko syklin ajan alhaalla, mikäli saan pyöräiltyä, niin reippaat tempot ja intervallit saavat käydä VK-lenkeistä.

Työt meinaa tätä nykyä kuormittaa vähän turhankin paljon ja useammalle illalle sattuvat menot rassaavat harjoittelua. Ensi viikko voisi unelmatapauksessa näyttä seuraavalta:


  1. Pyörä 10 min verkkaa + 3*5min/5min reipasta + 10 min verkkaa = 45min; Puntti 45 min
  2. PK-lenkki 1,5-2h; Uinti 1,5h
  3. PK-lenkki 1h; Puntti 45 min
  4. PK-lenkki 1,5 h; pyörä 10 min + 20 min reipas tempo + 15 min = 45 min
  5. Puntti 45 min
  6. PK-lenkki 1h; uinti 1h
  7. PK-lenkki 3h. 
Yhteensä tuosta tulisi 14h, mutta esimerkiksi lauantai tekee tosi tiukkaa, kun on opetusta kahdeksan tuntia. Samoin torstaina iltaan saakka kestävä palaveri saattaa syödä ainakin toisen treenin. 

Muuten fiilikset OK. Ruoka maistuu ja paino nousee, vaikka painon pudotusta pitäisi harrastaa. Jälleen kerran täytyy vain puristaa itseään niskasta ja olla vain tarkkaavaisempi. On sitä joissakin asioissa niin lapanen, niin lapanen...

1 kommentti:

  1. Työ, harjoittelu ja uni = kokonaisrasitus. Taiteilua ja taiteilua. Varsinkin jos töitä on epätasaisella kuormalla, on kokonaisuuden hallinta haasteellista. Täälläkik työ syö kyllä reeniä. Melkoista sumplimista välillä. Joskus myös rohkea rasti suunnitellun lenkin päälle palkitsee. Itsellä viimeksi viime la-ilta+su-aamu. Ei vaan jaksanu. Tsemppiä!

    VastaaPoista