Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

perjantai 6. joulukuuta 2013

Viikko 46 (ja kuluva viikko osin)

Jäi ynnäämättä edellisviikon liikunnat, mutta hyvin taas edettiin ainakin määrällisesti. Alta löytyy liikkumiset

 • Hieronta 1h
 • PK-juoksua 13K
 • 30-30 kynnysvauhti härnäystä juosten, 8K; puntti
 • PK-juoksua 15K
 • Puntti
 • 2*20 minuutin tempojuoksua
 • 22K PK-hölkkää
Yhteensä tuli liikuttua lähes 9h ja juoksua kertyi 72K ja punttia tuli lähes kaksi tuntia. 

Tuo 30-30 kynnysvauhtiharjoituksen kopsasin Owen Andersonin kirjasta "Running Science". Tässä harjoituksessa juostaan 30 sekunttia kynnysvauhdilla (tai mikä ikinä vVOMaxin suomennos onkaan?) ja 30 sekunttia palautellaan hölkäten. Tätä toistetaan kunnes tuntuu. Itse toistin tätä 24 kertaa, jolloin yhteensä aikaa juosten kynnysvauhdilla tuli 12 minuuttia. Pitäisi kuulemma opettaa kroppaa kehittämään kynnysvauhtia. Vauhti harjoituksessa oli tuollaista 3'50''-3'40'' luokkaa. Seuraavalla kerralla voisi vähän tieten kiristää. Tämä harjoitus tehtiin matolla. 

Lauantain tempo-juoksu meni kivasti. Pystyin juoksemaan samaa vauhtia molemmat 20 minuutin pätkät, olisiko tullut noin 10 sekunnin heitto. Vauhti oli luokkaa 4'40''. 

Viikko tuntui sopivan raskaalta ja tämä viikko on ehkä määrällisesti kevyempi, mutta tehot pysyvät samoissa. Nyt tein keskiviikkona laktaattiharjoitusta juoksemalla 1min/2min vetoja, eli 1 minuutti vauhdilla 3'30''-3'20'' ja hölkkää 2 minuuttia väliin. Toistin tämän 12 kertaa. Hyvän oloinen harjoitus. 

Huomenna lauantaina onkin tunnin tempojuoksu, jossa yritän juosta 13,4K testilenkin tuntiin. Voipi olla, että jää muutaman minuutin tuosta. Ei ehkä ihan vielä kykene ja näyttä kelikin olevan sen verran luminen, että jonkin verran lisäsekuntteja tulee kilometrille, ellei satu ihan aura-auton jälkeen lähtemään. 

 

2 kommenttia:

 1. Vauhdit noissa reippaissa 1min/2min ja 30-30 harjoituksissahan vaikuttavat varsin hyviltä! Jos ymmärsin nuo treenit oikein, niin kyllähän tuo testilenkki alle tunnin menee.
  PS. Minun ymmärtääkseni vVOMax on selvästi kovempaa kuin "kynnysvauhti", jos sillä tarkoitetaan jotain laktaattikynnyksen/anAerk-kynnyksen vauhtia. Vaan kovin sekaviahan nuo kynnysjutut ovat.

  VastaaPoista
 2. Lumettomalla tiellä olet aika lailla tunnin tuloksessa 13,4km matkalla. Sehän vaatii n.@4:28. Vedit taannoin hölkkäkisassa muistaakseni 5,1km @4:24. Vai joko menisi jopa tuota kyytiä peräti noinkin pitkästi? Hauskaa sinällänsä, että kevätkesällä sitten tuo on ihan leikkiä vain, juosta @4:28/13,4km, pidemmästikin.

  Hyviä reenejä!

  VastaaPoista