Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 9. elokuuta 2015

Viikko #32: Palauttelua

Viikon kulku

  • Ma: lepo
  • Ti: lepo
  • Ke: lepo
  • To: lepo
  • Pe: Kuntopiiri 1:15
  • La: Kevyt pyöräily 35K
  • Su: Palauttelua hölkää + 10 sek. vetoja/20 sek. hölkkää 15 min ajan + verraa
Yhteensä liikuntaa 3,5h. Ensi viikolla heti maanantaina on hieronta ja loppupäivä sitten lepoa. Muuten varmaan palauttelevaa liikuntaa ja pari punttisalia. 

Palautumiseni kaava on sellainen, että noin neljä viikkoa annetaan hermostolle aikaa palautua kisasta. Tämä tarkoittaa, että juoksua ei tehdä ensimmästen viikkojen aikana juuri yhtään ja varsinaisesti hölkät alkaa vasta neljän viikon palautumisen jälkeen. Liikunta on kevyttä ja lyhyttä välillä muutamia teräviä liikkuja hermoston herättelemiseksi ja ärsykkeiden antamiseksi. 

Lisäravinteilla yritän ladata tyhjennetyt varastot täyteen. Lisäksi yritän EAA-aminohapoilla varmistaa, että lihasten korjaantumisprosessilla on kaikki tarvittavat aminohapot käytössä. Ilmeisestikin (näin olen kuullut) prosessi pysähtyy, jos jotain oleelliseta aminohappoa ei ole riittävästi. Lisäksi lataan sisuksiin vitamiinejä sekä muita hivenaineita. Ultrakisoissa kaikki nämä varastot vedetään niin kuiviin, että niiden lautautuminen vie useampia viikkoja. 

Mielenkiintoisen lisän tähän palautumiseen tuo, että syyskuun 26 pvä pitäisi startata Spartahtloniin. Nyt on enää seitsemän viikkoa aikaa palautua siihen ja saada jokunen lenkki alle. Käytännössä vielä on kuitenkin ainakin kaksi viikkoa levättävä ja sitten viikko levättävä ennen kisaa. Tämä jättää harjoittelulle aikaa noin neljä viikkoa, joka käytännössä menee kunnon palautteluun. Toivottavasti saa hölkkäkunnon sille tasolle, että saa Spartathlonin läpi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti