Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 16. elokuuta 2015

Viikko #33, Palauttelua Skövdestä vielä

Ja kevyesti siis jatkettiin

  • Ma - hieronta
  • Ti - lepo
  • Ke - Puntti
  • To - Lepo (piiiiitkä työpäivä)
  • Pe - Lenkki 9K, sis 15 min 10'' veto / 20'' hölkkä
  • La - Puntti; Pyörä 25K
  • Su - Pyörä 50K
Yhteensä liikuntaa 6h. Puntti vetää jalkoja vähän tönkkiin ja voimatasot on alhaalla, mutta niin kai se pitää ollakin. 

Otin punttiin tällä kertaa Stronglifts 5*5 lähestymistavan. Samankaltainen kuin olen aiemminkin hyväksi havainnut eli Bill Starrin 5*5 Intermediate, Wendlerin 5/3/1 ja Faleevin 5*5. Noista Bill Starrin ohjelma on tosi raskas ja paljon rautaa nostetaan. Ei jää paljoa paukkuja muuhun treenaamiseen. Wendlerin ohjelma etenee aika hitaasti, mutta sopinee pitkille PK-kausille, kun lähestutään maksimia. Faleevin ja Strongliftin ohjelmat sopivat alkajille paremmin. Faleevia olen käyttänyt jonkin aikaa ja vaihtelun vuoksi otin nyt tuon Strongliftin ohjelman. Myös Bill Starrin 5*5 Beginner taitaisi sopia aika hyvin aloitteluun.

Painonnosto-ohjelmassa täytyy progressiota olla ultran jälkeen suht rivakasti, koska voimatasothan menee tosi alhaisiksi, mutta kyllä ne sieltä sitten palaakin nopeasti. Tämän vuoksi nyt tuo Stronglifts, koska siinä kyykätään joka päivä, mutta maastaveto on kerran. Tuossa Bill Starrin beginnerissä on perusliikkeet penkki, kyykky ja maastaveto joka kerta kolme kertaa viikossa ja olisi ehkä voinut sopiakin, mutta vähän tuota maastavedon määrää ujostelin.

Nyt viikolla painot olivat: kyykky 5*5*65 kg; penkki 5*5*60; maastaveto 1*5*100 kg; pystypunnerrus 5*5*25 kg. Lisään kyykkyyn 15 kg kerralla ensi viikon aikana ja maastavetoon 10 kg. Penkkiin tulee 10 kg lisää ja pystypunnerruksiin 5kg. Kyllähän se aina masentaa, kun joutuu  näin alhaalta lähtemään, mutta tätähän tämä on.

Voiman kanssa olen sitä mieltä, että ultraaja tarvitsee sitä rutkasti. Nyt Skövdessä oli tosi mukava juosta, kun keskivartalossa ei tuntunut mitään väsymystyä, ei kyljissä, ei vatsassa, ei selässä, eikä myöskään käsissä. On mukavaa juosta, kun tarvitsee vain huolehtia jalkojen lihaksiston toimimisesta eikä pelätä, että jostain muualta voisi myös brakata.  

1 kommentti: