Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Valmistautuminen Skövdeen

Tämä viikko meni enemmän palautumisessa. Kaksi kovaa treeniä kuitenkin mahtuu ja muutama hölkkä. Täysiä lepopäiviä tulee viikkoon, jaa no vain yksi, yllätyinpä itsekin kun katsoin Movescountia. Eli maanantaina puntti, ja sitten hölkkäilyä + pari kovaa + perjantaina täysi lepo. No ei ihmekkään, että perjantaina oli niin väsynyt. Tunteja ei kuitenkaan tule kuin 7,5 ja torstain ja lauantain lenkit olivat tooooosiiiiii löysiä. Kilometrejä tälle viikolle taitaakin kertyä tuollaiset 67-70K.

Keskiviikkona siis tempaisin tuon perinteisen 13,5K testin aikaan 57:27 (ka. 4'17), joka ei ole lainkaan pahempi. Ei siis ennätys, muttei huonokaan, minulle.

Tänään käyn vielä viimeisetelemässä kuntoa kiihtyvällä 5*(1200m/4min kävely) vedoilla. Nettiä surffatessa huomasin yllätyksekseni, että tämä itse löytämäni toiseksi viimeisen viikon lähestymiskaava onkin erään tutkimuksen mukaan aivan optimaalinen kisakunnon viimeistelytapa. Varsinkin nämä viikonlopun vedot ja sitten lepo auttavat saavuttamaan kuntopiikkiä kisaa varten. Kappas vain. (Ikävä kyllän nyt en taas löydä sivustoa mistään, että voisin laittaa linkin.)

Näinhän urheilussa monesti tapahtuu, että valmentajat ja treenaajat löytävät hyviä tapoja ja sen jälkeen tiede yrittää löytää selityksen miksi näin tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä ja Onnea kisaan! Hengessä mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Saisi vain ehjän juoksun, niin se riittäisi tällä kertaa.

      Poista