Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

torstai 23. heinäkuuta 2015

Testilenkillä ja valmistautuminen Skövdeen

Eilen tuli taas vedettyä testilenkki perinteisellä kuntoa mittaavalla 13,5K radalla. Hyvässä kunnossa pitäisi olla, mutta ei vielä ihan tunnu siltä. Kovahkon harjoittelun vuoksi olen kyllä vieläki palautumistilassa. Kaivelin tuossa erilaisia testituloksia jotakuinkin samalta matkalta viimeisten parin vuoden ajalta ja alla nämä:


 • 22.7.15, 0:57:27
 • 1.4.15, 0:56:58 (ennen Italian 24h-MM)
 • 29.5.14, 0:40:09, HUOM! 10 km, (ennen Perniön 100K)
 • 1.5.13, 0:56:46 (ennen Hollannin 24h-MM)


Samankaltaisia tuloksia ovat ennen Hollantia ja Italiaa olleet nuo testilenkit.

Hidas kiiruhtajahan sitä ollaan. Tuo kympin ennätyskin on matolta ja kyllä se onkin heikko. Tuolloin tein mielestäni happotreenejäkin, muttei irronnut enempää, mutta tuo 40 min. rajan ylitys on työtapaturma. Alittaminen olisi ollut täysin mahdollista, mutta pohjimmiltaan mailimatto ja nopeuden säätö lopussa ei onnistunut oikealla tavalla.

Tällä kertaa olen vetänyt valmistautumisen viimeisen kuuden viikon aikana aika veitsen terällä ja olen kyllä mättänyt noin kuukausi takaperin aikamoisen satsin treeniä. Tarkoituksella vedin överiksi ekasi hapotusta ja sitten määrää. Nyt oikeastaan viimeisten kolmen viikon (+ vielä tuleva viikko) olen vain yrittänyt palautua noista. Eli tarkoituksella ylikunnon puolelle ja hakemaan nk. crashia. Tämän vuoksi olo onkin vieläkin niin tukkoinen, mutta nyt tehty testilenkki ja olotila antavat ymmärtää, että joskohan se sieltä nousisi vielä esiin tuo kunto viikon aikana.

Lomalla siis viikoilla 26 ja 27 vedin seuraavankaltaiset treenit:

Ensiksi viikolla (osin 25) 26

 • LA: ap VK 13,5; ip 10*400m
 • SU: VK kiihtyvä 10K
 • MA: ap Pyörällä pitkiä intervalleja 20min/8min/8min kolmen minuutin palautuksin; ip 16*1min@3'40/1min hölkkä
 • TI: Lepo
 • KE: ap VK kiihtyvä 10K; ip 3'40 vauhdilla 6*200m+3*400m+800m+3*400m+6*200m samanpituisin hölkkäpalautuksin
 • TO: VK 13,5K
 • PE: ap Pyörällä VK 35 min; ip 16*1min@3'40/1min hölkkäpalautus

Eli tuollainen oikein kunnon happo-rypäsharjoittelu. 

Sitten viikolla 27 levättyäni viikonlopun aloitin määrämättöviikon ja juoksin 15 juoksulenkkiä ja 250,8 kilometriä 6 vuorokauden sisällä; ensimmäinen lenkki alkoi maanantaina 11:45 ja viimeinen päättyi sunnuntaina 9:08. Positiivista oli, ettei mikään paikka tuntunut hajoavan. Väsymystä tietenkin oli. 

Viikkoon mahtui myös viikonloppuna juostu Bodomin järven ultraintervalli, eli 8*13km kolmen tunnin lähdöillä. Tuosta kertyi mukavasti 104 kilometriä. Ennen Bodomia siis taapersin 147 kilometriä maanantain ja perjantain välillä. Koko viikko mentiin kuitenkin erittäin maltillisin sykkein. Korkeimmillaan sykkeet kävivät tietenki Bodomissa, kun jostain syystä piti vähän välillä muka yrittää juostakin. Kuitenkin jokaisen lenkin syketaso oli 150 pinnassa keskimäärin Bodomissakin. 

Noiden kahden tehomätön ja määrämätön jälkeen otin erittäin löysän viikon. Nyt sitten viimeiset kaksi viikkoa olen yrittänyt palautua noista tekemisistä ja muutama päivä sitten olin vielä epävarma sitä mitä tapahtuu, mutta nyt ehkä olen huomaavinani vastarekyylin tulon harjoituksesta ja kunto toivottavasti on nyt kohoamassa. Tavoitteenahan oli tehdä ns. crash-harjoittelu ja saada siitä sitä paljon puhuttua superkompensaatiota. Toivottavasti onnistuu. 

2 kommenttia:

 1. Hienoa lueskella kuulumisiasi pitkän tauon jälkeen. Kovia viikkoja, erityisesti tuo määrämättöviikko herättää kunnioitusta.

  Bodomin ultraintervalli on erittäin mielenkiintoinen konsepti, onnistuisi varmaan tällaiselta peruslenkkeilijältäkin esimerkiksi ajatuksella vajaa 2 tuntia juoksua + reilu 1 tunti lepoa.

  Tsemppiä Skövdeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ollut kaiken näköistä hoppua, ettei muka ole ehtinyt. Yritän taas päivitellä tänne tapahtumisia.

   Itsekin olen tuonne Bodomiin halunut mennä joka kerta, kun se on pidetty. Nyt onneksi onnistu. Pidin kovasti tapahtumasta.

   Poista