Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

tiistai 6. tammikuuta 2015

(-94) Hokailua

Pitkästä aikaa kirjailen joitain kokemuksia tuotteesta. Tällä kertaa ultrajuoksupiirien suosimaksi kengäksi nousseesta Hoka One One:sta. Itse ostin koekäyttöön mallin Bondi 3.

200K juostut Hoka One One Bondit. 

Mikäli oikein muistan, niin nämä kengät suunniteltiin alunperin vuoren alasjuoksuun. Tämän vuoksi paljon pehmikettä ja vaimennusta, jotta jalka kestää suuremmat iskuvoimat; järkeenkäypää.

Kengät olivat paketissa otettaessa varustettu pikanauhoituksella, eli sellaisilla joita vain tarvitsee vetää, jotta kengä kiristyy. Vaihdoin nämä heti normaaleihin nauhoihin, jotka olivat myös mukana. Lisäksi paketissa oli toiset ihan tasaiset pohjalliset. Kokelin niitä yhdellä lenkillä, mutteivat olleet minun juttu.

Ensimmäisen kerran laittaessani kengät jalkaan, niin  niiden pehmeyden kyllä huomasi. Olo oli hieman vaappuva. Tähän tunteeseen kyllä nopeasti tottui. Sama tunne tuli ensimmäisillä juoksuaskelillakin, eli pehmeyden kengissä kyllä huomaa. Juoksuunkin tottui kuitenkin varsin nopeasti.

Juoksin kengillä sekä matolla että asfaltilla. Kovasti halusin pitää näistä kengistä, mutta itselleni malli Bondi on liian pehmeä. Ylämäissä tuntui kuin tervasta ponnistaisi ja matollakin ponnistus jäi voimattomaksi. Jalkojahan kenkä kyllä hellii ja ne ovat miellyttävät jalassa. Kuitenkin lenkillä sekä sääri ja varsinkin pohkeet löivät jumiin. Uskon tämän tulevan siitä, että piti ponnistaa hieman voimallisemmiin, jotta lenkkivauhti olisi pysynyt normaalina.

Juttelin kengistä myös 6-päivän juoksijan kanssa, joka ylisti niitä tooooosi pitkissä juoksuissa. Lisäksi hän totesi, että on aivan turha antaa tasoitusta ja olla käyttämättä Hokia 6-päivän kisassa. Hän oli tosi tyytyväinen kenkiin, mutta esimerkiksi Spartathlonissa kovin usealla ei ainakaan vielä Hokia näkynyt.

Normaaliin hölkkäilyyn minulle ei Bondit sovi, mutta ymmärrän hyvin, kuinka pitemmissä ultrissa nämä ovat hyödylliset. Jalkapohjat kun tuleva vähän aroiksi kuten myös nivelet matkan edistyessä. Näihin Bondit tuovat varmasti helpotusta.

Juttelin Hokista myös Suomen Nopeimman 24h juoksijan kanssa ja hänellä oli hyviä kokemuksia mallista Clifton. Näitä täytyykin kokeilla jonkun kerran, kun budjetti antaa myöten tilata kalliit kengät kokeiltaviksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti