Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 27. lokakuuta 2014

viikot #42 ja #43

Mukavasti, ja ehkä vähän liiankin, on lähtenyt harjoittelu käyntiin. Viikolla 42 tuli liikuttua yli 10h ja viikolla 43 9h15min. Juoksua kertyi viime viikolle peräti 46K, jota voi pitää jo varsin kohtuullisena. Vähän meinaa yli mennä ja yritän hieman jopa hillitä itseäni.

Punttiohjelmaa olen alkanut tekemmään tosissaan ja nappasin tuolta maailmalta Pavelin 80/20 nimellä kulkevvan sabluunan. Kolmena päivänä nostetaan ja liikkeitä on vain voimannostoliikkeet eli mave, kyykky ja penkki. Ohjelma menee seuraavasti


 • Ma - Kova kyykky
 • Ke - Kova Penkki, kevyt kyykky
 • Pe - Kova MaVe, kevyt penkki

Kovana päivänä vedetään 5*5* X kg ja kevyenä päivänä 5* 4 * 80% X kg. Jos X kiloa rautaa nousee kovana päivänä 5 * 5 niin lisätään seuraavalla viikolla 5 kiloa. Yksinkertainen ohjelma. Syyt tähän yksinkertaistamiseen on, että kun tein viime kesänä vähän enemmän noita liikkeitä, niin tuntui ettei ehtinyt kunnolla palautumaan. Nyt siis vain suuret liikkeet ja se on sitten siinä. Palautukset ovat pitkiä, eli noin 5 minuuttia tai jopa vähän enemmän noissa raskaissa nostoissa. Eihän tälläinen välttämättä kaikille sovi, mutta tämä tuntuu siltä omalta harjoittelulta joka sopii. 

Viikolla 43 tangossa oli kovissa vedoissa seuraavat painot: 90kg kyykky, 75 kg penkki ja 110kg MaVe. Ihan mukavat painot tässä vaiheessa. Kaikki nousivat vielä kohtuu hyvin, joten tämä seuraava viikkokin mennee +5kg painoilla (ja itse asiassa kyykky meni jo 5*5*95kg). 

Palautuminen Spartathlonista lienee tosi hyvällä mallilla. Ei tullut edes sitä normaalia matalapainetta, joka pitkien ultrien jälkeen minulle monesti on tullut. Luulen, että hyvän palautumisen takana ovat olleet seuraavat seikat
 • Viikon totaalilepo
 • Pikainen puntin aloitus
 • BCAA   EAA-aminohappokuuri 4 viikkoa
 • Elektrolyyttejä lähes joka päivä lisää 
 • Beroccaa sekä magneesiumia 4 viikkoa
 • Kalanmaksaöljyä
Noilla on saanut ladattua varastoja. BCAA-aminohappojen kautta on varmistanut, että elimistössä on ollut riittävästi rakennusaineita. Elektrolyyteillä, magneesiumilla ja berocalla on varmistanut, että kropassa ollut riittävästi myös tarvittavia vitamiinejä ja hivenaineita. Puntti taas antaa kivasti ärsykettä hermostolle ja aktivoi sitä palautumaan. 

Lauantaina kävin juoksemassa ensimmäisen vetoharjoituksen, eli 3*1K. Vauhdit eivät nyt olleet päätähuimaavia: 4'30, 4'15 ja 4'00. Viimeisessä kuitenkin sykkeet nousi kivasti ja pääsin 195bpm ja kuitenkin 140 sykkeellä pystyy hölkkäileen tuollaista 6'00 vauhtia. Eli oikein hyvissä lähtökohdissa tämä uusi treenikausi näyttää olevan. 

2 kommenttia:

 1. Miten olet BCAA -aminohappokuuri, ottanut paljonko ja kuinka usein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun tarkistin, niin se on EAA sekoitus, otan sitä sen 15 grammaa päivässä.

   Poista