Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

maanantai 1. syyskuuta 2014

Viikko 36: Kova

Yhteensä liikuntaa 18.23 ja lähes ennätysviikko jalkaisten. Alla liikut

 1. Puntti; Kävely13K
 2. PK-juoksu 22K
 3. VK-juoksu 7K, Kävely 18K
 4. PK-juoksu 21,2K
 5. Puntti; Kävely10K
 6. Maraton 42,2K (yllätys, yllätys)
 7. VK-juoksu 25K sisältäen 3*(1,6K@4'10+4,8K@4'50-5'00)
Yhteensä laskurit näyttää 119K juoksua ja 40,5K kävely/hölkkää, joka tekee yhteensä 159,5K. Tämä jää vain muutaman kilometrin ennätysviikosta! Tuo sunnuntainen lenkki tuntui aika kovalta pökkelöillä jaloilla, mutta meni kuitenkin. Pelkäsin kovastikin etukäteen tuota sunnuntain harjoitusta, sillä edellisiltä kerroilta muistelin sen olevan "vähän" ikävähkö. Meni kuitenkin paremmin kuin odotin. 

Hyvin sain viime viikolla juntattua itseäni kunnolla jumiin ja useampi yö tuli pyörittyä sängyssä ja viiminen sunnuntain ja maanantain välinen yö jo hikoiltiinkin. Tämä on se merkki, että vähän overiksi meni ja sitähän tässä haettiinkin; tuli sellainen kunnon CRASH tehtyä. Nyt lepoa ja saadaan se kunnon superkompensaatio aikaiseksi. Tämä ylikunnon kanssa leikkiminen on vain niin herkkää hommaa, että se menee nopeesti överiksi, joten tarkkana pitää olla ja uskoa niitä pieniä merkkejä kropasta.  

Nyt on sitten kaikki tärkeät jutut tehty Spartathlonia varten. Tämä viikko levätään ja ensi viikolla otetaan aivan pikkusen määrää ja vauhtia. Sitten onkin edessä kaksi viikkoa laskettelua, jotka mennään tutulla kaavalla. Toiseksi viimeisellä viikolla ajattelin kokeilla taas sitä ratakymppiä ja 40 minuutin alitusta. Lenkkikavereini Samuli lupautui jänikseksi, which is nice! Toivottavasti saan tämän monivuotisen unelmani ratakympistä ja 40 minuutin alituksesta tehtyä. Olisi se vain hienoa. Jotenkin tuonne päähän on muodostunut sellainen ajatus, että tuo 40 minuutin alitus on vähän niinkuin juoksijan merkki. Tiedä sitten onko näin, mutta kyllä se itselle on kova juttu. 

3 kommenttia:

 1. Aikamoinen palauttelupäivä sunnuntaina maratonin päälle :D Ei ihme että kroppa reagoi.

  Tarkasti tuntemuksia kuunnellen ja reilusti muokkauksia ohjelmaan tehden jos pieniäkin ongelmia ilmenee niin hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Mika, Jeps, jeps, tää on tarkkaa hommaa. Nyt pari päivää lepoa alla ja taisi aika optimaalisesti onneksi käydä. Unet palaneet, kroppa elpyy ja palautuu hyvin ja kerääntyneet nesteet alkavat poistua. Tuntuu hyvältä!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää!! Tuo 159,5 km on asiallinen viikkosaldo, ja sen jo kuuluukin tuntua kropassa. Jos ei tunnu, niin saa juosta enemmän!

  Mulla on määrämaksimi piirrusteltu tälle viikolle, ja jos ei pahoja över-oireita tule, niin sunnuntai-iltana pitäisi olla 160k kasassa. Siitä sitten määriä puolitellen vauhdikkaammat 80k ja 40k viikot kohti Kreikkaa.

  VastaaPoista