Meiliä voi lähettää: marko.forsell [a] gmail.com. (Kuva: Marianne Pykäläinen)

lauantai 20. syyskuuta 2014

Viikot 37 ja 38

Ei ihan viimeistely sujunut toiveiden mukaan viikolle 37 kertyi 7,5h liikuntaa ja tälle viikolle vähän vähemmän tulee toteutumaan, ehkä noin 6h. Kovat harjoitukset ovat jääneet pois lähes kokonaan. Syynä on ollut nilkka. Viime viikon sunnuntaina jouduin oikein nilkuttamaan kävellessäkin ja pidin kolme täysin liikkumatonta päivää su-ti. Torstaina kävin sitten fyssärillä ja siitäkin tuli viiva päivämerkinnäksi.

Nilkasta löytyi nilkkalukkoa ja fyssarin analyysin mukaan jalkapohjan lihakset ovat päässeet vähän veltostumaan. Itsehän vaihdoin NB880:set pois, koska epäilen vahvasti, että versiossa 3 on lesti muuttunut. Tuntuu painavan jalan ulkosyrjään. Uusiksi työkaluiksi on nyt ehdolla Saucounyt, joilla olen ehtinyt muutaman satasen hölkätä.

Uudet työkalut 

Fyssarin mielestä syy on voinut olla kengät ja lestin vaihto, mutteihän näistä kukaan voi varmuudella mitään sanoa. Fyssrilta sain pienen pehmeän pallon ja ohjeet jalkapohjan lihasten aktivoinnille. Nyt kuitenkin muutamassaa päivässä kuntoutumista on tapahtunut enemmän kuin viimeisen kolmen kuukauden aikana..

Murheenkryyni ja pehmyt pallo.

Kyllä olen kironnut omaa tyhmyyttäni. Kun jotain vikaa löytyy, niin aina on läpikäytävät seuraavat seikat:

 • Onko harjoittelussa ollut muutoksia? (Ei.)
 • Onko tekniikassa ollut muutoksia? (Ei.)
 • Onko varusteissa ollut muutoksia? (On. Uudet versio käyttämästäni kengästä!)

Samoin heinäkuussa olisi heti pitänyt käydä fyssärillä. Aina näköjään pitää käydä kaikki neljä noita-tohtoria läpi,  kun jotain vikaa on, eli: lääkäri, fyssari, hieroja ja jäsenkorjaaja. Koskan ei voi tietää, kuka sen vian oikein paikallistaa ja parhaat hoito-ohjeet antaa. 

Viime vuonnahan ennen Spartathlonia jalka ei kestänyt juoksuaskeleita moneen viikkoon elokuussa -- syyskuun alkussa. Kuvattiin röntgenillä ja magneetilla ja lopulta hieroja pakallisti, että siellähän on penikkatauti pohkeen takaosissa. WIDDU! Tänä vuonna valmistautumisen kanssa taas ollut yhtä takkuamista tuon nilkan takia. 

Onneksi vika on paikallistettu ja etenee. Lisäksi mukava tietää, ettei Spartathlonin juoksu saa sitä rikki, vaikka vähän nyt ehkä voikin matkan varrella vielä sattua.  


Nyt voi alkaa sitten tarkemmin suunnittelemaan Spartan aikatauluja ja eväitä. Siihen on varattu tämä viikonloppu. Kurjasti menneen valmistautumisen takia ei pysty kyllä lähteä muuta suunnittelemaan kuin yrittää varmistaa läpipääsy; ei siis tule olemaan aikatavoitetta.

3 kommenttia:

 1. Pirulle kiitos kenkävalmistajien taipumuksesta yrittää parannella hyvää ja korjata ehjää. Itse pilasin yhdeksän kuukautta hyvää juoksuaikaa kun en ymmärtänyt kengän kannan madaltuneen ja pohjan olevan vailla tuttua jäykkyyttä. No mitä sitten? Kyllä Se vaan ärsyttää kun pitää elellä sellaisessa luottamattomassa ounastelun tilassa. Se on mielestäni aika vastakohtaista sille, mitä näistä ulkoilupuuhista vastineeksi haluaa. Kun omat tavoitteet eivät juuri sido rahaa tai lomapäiviä, voi ottaa aika filosofisesti. Mutta jos pitää oikeasti laittautua reissuun, niin alkaahan siinä turhautua. Tsemppiä nyt! Kiitos oivallisesta blogista. petteri.vartiainen

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiselta ja vaihtelevalta näyttää kelit viikonlopuksi. Ateenassa perjantaina +27C helle mutta lauantaiksi lupailevat selvästi viilenevää ja sadettakin.

  Komea iso porukka suomalaisia, kokemusta ja nuoruutta! Hyvää matkaa Marko & muut, täällä seurataan koko ajan tarkasti ja ollaan hengessä mukana.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Spartathloniin!!! Peukut on pystyssä kaikille teille suomalaisille.

  VastaaPoista